Erdoğan'a faiz cevabı

**Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, 'faizler yüksek' diyen Başbakan Erdoğan'a cevap verdi.

**

İstanbul Finans Zirvesi'nde konuşan Yılmaz'a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “faiz oranının yüksek olduğunu” söylediği hatırlatıldı. Yılmaz, bunun cevabının bugün basında yer aldığını ifade ederek, “Bu sorunun cevabı şu; Merkez Bankası hedef enflasyonla ilgili olarak eline gelen bilgiyi değerlendiriyor, bu bilgiye yüklediği anlam çerçevesinde yapılması gerekeni yapıyor. Bugüne kadar böyleydi bundan sonra da böyle olacak...” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Durmuş Yılmaz, bir soru üzerine de makro dengelere baktıklarını dile getirerek, bu dengelerde bir sıkıntı varsa yapılması gerekeni bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini söyledi. Yılmaz “Elimizdeki veriye bakıyoruz” dedi.

Yılmaz, Türkiye Bankalar Birliği'yle bir araya gelecek olmalarıyla ilgili bir soru üzerine, Bankalar Birliğiyle yaptıkları toplantılarda kendi politikalarını onlarla paylaştıklarını dile getirdi.

Yılmaz, Bankalar Birliği ile daha önce yaptıkları toplantıda aldıkları ya da alacaklarını söyledikleri kararları peyderpey uygulamaya koyduklarını belirterek, “Bu uygulamalarla ilgili olarak bankalarımızın görüşünü alacağız, onların soruları varsa onları yanıtlayacağız. Toplantının amacı budur...” dedi.