Erdoğan'a "İstifa edecek misiniz?" sorusu

Ankara (AA)- CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a istifa edip etmeyeceğini ve İstanbul Valisi ile Emniyet Müdürünü görevden alıp almayacağını sordu.

TBMM Başkanlığına soru önergesi veren ve "Cinayetin işlendiği İstanbul'un Vali ve Emniyet Müdürünü görevden almayı düşünüyor musunuz?" diye soran Arıtman, hedef haline gelen bir kişinin, talep etmese de koruma altına alınıp alınmamasında görev suistimali olup olmadığı, sorumlular hakkında yasal veya idari bir işlem yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi istedi.

Reklam
Reklam

Arıtman, şu sorularının yanıtlanmasını istedi:

"Hrant Dink, yazıları nedeniyle ciddi risk altında olduğu konusunda İstanbul Valiliğine çağrılarak uyarılmasına rağmen neden koruma altına alınmamıştır?

İstanbul Emniyet Müdürü Celalletin Cerrah'ın, henüz soruşturma devam ederken söylediği 'Cinayetin herhangi bir siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı yok. Zanlı, cinayeti milliyetçi duygularla işlemiştir' sözüyle ilgili yapılan idari ve yasal işlem var mıdır?"

Arıtman, Erdoğan'a, "Hükümetinizin sorumlu olduğunu düşünüyor musunuz, İçişleri Bakanını grevden alacak mısınız? İstifa edecek misiniz?" sorularını yöneltti.