Erdoğan'a sıcak karşılama

MÜNİH (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB ülkeleriyle ilgili temaslarını bugün Almanya seyahati ile sürdürdü. Madrid dönüşünde Türkiye'ye uğrayan ve bugün partisinin grup toplantısında tarihi bir konuşma yapan Erdoğan, AB ülkeleri gezisine TBMM'deki toplantının hemen ardından sürdürdü. Ankara Esenboğa Havaalanı'ndan Türkiye saati ile 15.00'te hareket eden Erdoğan ve beraberindekileri götüren özel uçak saat 18.30'da Münih Havaalanı'na indi. AK Parti Lideri Erdoğan, orucunu uçakta açtı. Erdoğan, uçak seyahati sırasında Dışişleri heyeti ile yapılacak görüşmelerle ilgili olarak sürekli çalışmalar yaptı.

Reklam
Reklam

Almanya'da özel bir karşılama töreninin hazırlandığı gözlenirken, havaalanında Türk Bayrağı'nın da çekilmiş olduğu dikkat çekti. Türk heyetini getiren uçak, havalimanında ayrılan özel bölüme alındı. Karşılama için hazırlanan otomobiller uçağın kapısına kadar yanaştı. Hiçbir kimlik-pasaport kontrolü olmadan görüşmelerin yapılacağı noktalara doğru yola çıkıldı. Erdoğan, Almanya Başbakanlık binasına doğru hareket etti.

Erdoğan ile Almanya Başbakanlığı'nda yapılacak görüşmeye sadece resmi heyet üyelerinin katılacağı ve hiçbir basın mensubunun alınmayacağının bildirildi. Gazeteciler, sivil toplum örgütleri ile görüşmelerin yapılacağı Türk evine götürüldü. Türkiye'den gelen heyeti Münih Havaalanı'nda Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Osman Korutürk ve Alman Dışişleri protokolü karşıladı.