Erdoğan'a suikast yapacaklardı

ANKARA (İHA) - Terör Örgütü El Kaide'nin Türkiye yapılanması olduğu belirlenen oluşuma yönelik düzenlenen operasyonda ele geçirilen telsizlerde Başbakanlık korumalarının kullandığı frekanslar tespit edildi.

Konya merkezli faaliyet gösteren örgüte yönelik düzenlenen İstihbarat Daire Başkanlığı'nın koordinesinde düzenlenen operasyonda Konya, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Mardin, Afyon ve Bursa'da 48 şahıs gözaltına alınmıştı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada ise 4 adet kurusıkı tabanca, 6 adet pompalı tüfek, 395 adet fişek, 4 adet el telsizi ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti. Operasyonda telsizlerin yapılan incelemesinde Başbakanlık korumalarının kullandığı bir frekansın kayıtlı olduğu belirlendi. Polisin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi ihtimalini incelemeye aldığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan zanlıların Monrol Nükleer Ürünler A.Ş.'nin Gebze'de bulunan tesislerine bir saldırı gerçekleştirerek, nükleer sızıntı oluşturmak istedikleri yönünde polisin tespitleri olduğu öğrenildi.