Erdoğan:Bunlara hiçbir şeyi beğendiremezsiniz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Kürtçenin seçmeli ders olarak okutulmasıyla ilgili, spekülasyon yapıldığını belirterek, “Bunlara hiçbir şeyi beğendiremezsiniz.” dedi.

Partisinin Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan Sakarya İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan, Kürtçenin seçmeli ders olarak okutulmasına yönelik tepkileri değerlendirdi.

Erdoğan, ''Şimdi birileri spekülasyon yapıyor. Diyorlar ki 'Niye zorunlu değil?' Bunlara hiçbir zaman, hiçbir şeyi beğendiremezsiniz. Bugüne kadar doğuda, güneydoğuda hangi adımları attıysak hepsinde de 'Biz istedik yaptılar' dediler. Tamam, da bizden önce bunları niye yaptıramadınız? O zaman neredeydiniz?'' diye sordu.

Seçmeli ders konusunun sadece Kürtçe ile sınırlı olmadığını dile getiren Erdoğan, yeterli sayıda öğrencinin bir araya geldiğinde Çerkezce, Lazca, Gürcüce gibi dillerinde seçmeli ders olarak okutulabileceğini dile getirerek, şöyle konuştu: ''Öğrenci Çerkezce mi öğrenmek istiyor, veli çocuğuna Çerkezce mi öğretmek istiyor? Yeterli sayıda öğrenci bir araya geldiğinde, Çerkezce seçmeli ders olarak okullarda öğretilecek. Lazca öğrenmek isteyenlere Lazca, Boşnakça öğrenmek isteyenlere Boşnakça, Gürcüce öğrenmek isteyenlere Gürcüce, bu okullarda ortaokul sürecinden itibaren öğretilecek.

Reklam
Reklam

(CHA)

Anahtar Kelimeler: