Erdoğan'dan Asya'ya yardım çağrısı

İSTANBUL (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Kasımpaşa'daki Piyalepaşa Merkez Camii'nde kıldı. Sabah erken saatlerde camiye gelen vatandaşlar, Başbakan Erdoğan'a yoğun ilgi gösterdi.

Cami çıkışı bir açıklama yapan Erdoğan, Güney Asya'daki depremzedelere yardım çağrısında bulunarak, kendisinin de 1 haftalığına bölgeye gideceğini söyledi. Bayram namazının ardından Kulaksız Mezarlığı'na geçen Erdoğan, babasının kabrini ziyaret etti.

Sabah saat 06.30'da Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki evinden çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, erken saatlerde İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Vali Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile beraber, Piyalepaşa Merkez Camii'ne geldi. Erdoğan, bayram namazının kılınmasının ardından vatandaşlarla bayramlaştı. Halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Erdoğan, namazdan sonra yaptığı açıklamada, "Tüm Türkiye'nin ve müslüman aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Böyle mübarek bir günde Güney Asya'da yaşanan felakete değinmeden edemeyeceğim. 1999'da böyle bir felaket yaşamış bir ülkeyiz. Müslüman bir ülkenin yaşamış olduğu felakete, biz de müslüman bir ülke olarak yardımlarımızla yerimizi almalıyız. Türkiye olarak Kızılay'ın ve kuruluşların açtığı hesaplara yardımlarımızı yapmalıyız. Biz de 5 Şubat'ta heyetler halinde felaket bölgesine gidecek, 1 hafta orada olacağız. Neler yapılabilir, onların üstünde duracağız. Yaşanılan bu yara 1 ayda 1 yılda sarılacak bir yara değil. Biz de 1999'da bir felaket yaşadık ve hala o felaketin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Biz Türkiye olarak böyle bir olayın dışında olamayız, olmayacağız. Bu bayram dini bir bayram, kardeşliğini arttığı bir bayramdır. Bu nedenle birlik olmak zorundayız. Yine tüm müslüman aleminin ve Türkiye'nin bayramını kutluyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Erdoğan, açıklamasının ardından Kulaksız Mezarlığı'na geçerek babasının kabrini ziyaret etti. Mezarlık çıkışı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve vatandaşlarla bayramlaşan Erdoğan, küçük bir çocuğa da bayram harçlığı verdi.Başbakan Erdoğan, daha sonra Kulaksız Mezarlığı'ndan ayrıldı.