Erdoğan'dan, basına 'türban' eleştirisi

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Leyla Şahin'in Türkiye aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) açtığı türban davasında hükümetin yaptığı savunmayı eleştiren gazetelere sert tepki gösterdi.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın basına kapalı bölümüne 'türban' tartışması damgasını vurdu. Erdoğan, hükümetin AİHM'deki türban savunmasını eleştiren gazeteleri topa tuttu. Hükümetin savunmasına tepki gösteren AK Parti milletvekillerini de bu gazetelerin 'dolduruşuna gelmekle' suçlayan Erdoğan, "2-3 tane gazete var.

Reklam
Reklam

Hükümetin yaptığı savunmayı sürekli gündeme taşıyor. Sayfa sayfa bu haberlere yer veriyorlar. Bunların yaptığı tamamen yarayı kaşımaktır. Yaptıkları çok yanlış. Hükümetimiz bu konuda elinden geleni yapmıştır. Ancak milletvekili arkadaşlarımız da maalesef bu gazetelerin dolduruşuna gelip, hükümete tepki gösteriyor" diye konuştu.

Erdoğan, AK Parti Hükümeti'nin 'türban' savunmasını eleştiren milletvekillerine de kızarak, "Hiçbiri laf dinlemiyor" dedi. Erdoğan, tüm vekilleri bu konuda aklı selimle hareket etmeye çağırdı.