Erdoğan'dan Baykal'a "müflis tüccar" benzetmesi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de, Tayyip Erdoğan'ın terörist başıyla, bölücüyle hangi tür bir yaklaşım içerisinde olabileceğini milletin çok iyi bildiğini" söyledi.

Yurtdışında yayın yapan bir radyoda "Sayın Öcalan" şeklinde konuştuğu iddialarına yanıt veren Erdoğan, "Türkiye'de Tayyip Erdoğan'ın terörist başına nasıl bir yaklaşım içinde olacağını milletim çok iyi biliyor. Gelirken 3 kırmızı çizgiden bahsettik. Bunu söyleyen bir hareketin lideri nasıl terörist başıyla aynı çizgiye gelir. Cemaziyelevvellerini karıştırmayla kalkarsak kimin kime yakın olduğu daha iyi ortaya çıkar. 19'uncu dönemde Meclis çatısında terör örgütü yöneticileriyle birlikte değil miydin? Daha sonra ayrılıp ayrılmaması önemli değil, beraber siyaset yaptınız mı yapmadınız mı? Sayın Baykal, vatanseverlik konusunda bizimle aşık atamazsınız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Erdoğan, "Buralara yaklaşmak suretiyle buralardan bir şey kapabilir miyiz mantığıyla bu işe yaklaşanlar, boşuna kıvranıyor. Onlardan bir şey çıkmaz. Çıkaramazsınız. Çünkü, AK Parti'nin teröre karşı, teröriste karşı bakışı bellidir. Ayrımcılığa karşı, bölücülüğe karşı duruşu bellidir" dedi.

Başbakan Erdoğan, Bilkent Otel'de yapılan il belediye başkanları ile kadın ve gençlik kollarının da katıldığı İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmaya, "Sizleri, böyle farklı Nevruz Bayramı kutlamalarının olduğu günde, en kalbi duygularımla selamlıyorum" diyerek başladı.

Bu anlayışlar için siyaset yapmanın tek bir somut eylemi olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu millet, on yıllar boyunca, onların lafla peynir gemisi yürütmelerini bekledi. Ama sonuç, hep koskoca bir sıfır oldu. Fakat hala bunlar, bununla bu süreci işletmenin gayreti içerisindeler. İşte, ana muhalefet liderini izliyorsunuz, diğerlerini takip ediyorsunuz. Yaptıkları hep aynı şeydir. Müflis tüccar hep eski defterleri karıştırır durur. Bu lider de maalesef müflis tüccar. Ben, AK Parti Genel Başkanı Erdoğan olarak, ana muhalefet liderinin düştüğü çukurlara düşmeyeceğim. Bunu bilmenizi istiyorum. Bakın, 'Seviye' demiyorum, 'Düştüğü çukurlara düşmeyeceğim' diyorum. Burası önemli. Hani üstadın bir ifadesi var ya, 'Seviye, bir irtifadır' diyor. İrtifanın derecelendirilmesi... Daha tafsilatı var da, oraya girmeyeceğim. Ama öbürü farklıdır. Onun için oraya girmeyeceğim. Onu kendisi araştırır bulur. Veyahut ona iletirler."
Erdoğan, bugünlerde bazılarının çocuğunun kurduğu bir şirketle uğraştığını ifade ederek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bir şey bulamazsınız. Boşuna uğraşıyorsunuz. Herhalde bundan öncekilerin bazılarının yaptıkları gibi benim ailemin içerisinde komisyoncu bulamayacaksınız.
Onlar alınlarının teriyle çalışacakları işi kurmuşlardır. Hepsinin de kaydı kuydu ortadadır. Öyle gazete başlıklarıyla, yalan dolan ifadelerle bir yere varamazsınız. Başlık başka, altını okuyorsunuz başka... Bir başkası çıkarıyor farklı fiyat, öbürü çıkarıyor farklı fiyat... Alan belli, satan belli. Benim oğlumun, bir başka ortağıyla beraber, iki ortaklı şirketleri var. Doğru. Aldıkları gemi, 16-17 yıllık, eski bir ufak koster. Fiyatı da belli. 2.5 milyon dolar civarında bir gemi. 500 bin dolar peşinatla ve banka kredisiyle, kısmen kendi sermayelerini ortaya koyarak, aldıkları bir gemi. Bundan sonra zaten gemi kendi kazancıyla taksitini ödeyecek noktadadır. Şu anda yaptıkları iş budur. Başka bir iş yoktur."

Başbakan Erdoğan, yetkisini nereden aldıklarını kendilerinin de bilmediği bir tafrayla her gün her konuda fetvalar üretenlerin, Başbakan'a "bir yerlerden bir şeyler fısıldanacağını" iddia ettiklerini belirterek, "Bizim nereden ne talimat alacağımız bellidir. O da millettir. Milletten başkası değildir" dedi.

Reklam
Reklam