Erdoğan'dan Dişli'ye mesaj

Başbakan Erdoğan, hakkında 1 milyon rüşvet aldığı iddiaları olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'yli ilgili suskunluğunu memleketi Rize'de bozdu. Erdoğan, iki hafta önce patlak veren Şaban Dişli'yle ile ilgili iddialara ilk kez üstü kapalı girdi. Güneysu'da AKP'nin ilçe kongresine katılan Başbakan, yolsuzluk konusunda şu mesajı verdi: "Şehirlere kaynak ayırdık, kurumlar, bu kaynağı nasıl kullanırsa kullansın gibi bir yönetim düşüncemiz olmadı, takip ettik, kovaladık verdiğimizi nerede, nasıl harcıyor? Bunu gerek şahsım, gerek bakan arkadaşlarım, gerek milletvekili arkadaşlarım hep birlikte takip ettik. Zira tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedik ve yedirmeyeceğiz, ha aksi varsa, yiyeni varsa onu da aramızda barındırmayacağız, bunun için de her beraber otokontrolümüzü yapacağız."

Reklam
Reklam

Dişli'nin kaderi MYK'da belli olacak

Raporu bekliyor

Erdoğan'ın bu sözleri, son günlerde tartışılan Şaban Dişli tartışmalarına mesaj olarak algılandı. Dişli hakkındaki iddialardan sonra özel bir komisyon kurduran Erdoğan, hem 1 milyon dolar hem de Sırma Su Fabrikası'nın bulunduğu arsayla ilgili imar değişikliği konusundaki iddiaların araştırılması talimatını verdi. İddialarla ilgili hukukçu bir MYK üyesi, rapor hazırlayarak Erdoğan'a sunacak. Bir MYK üyesi "Rapor MYK gündemine gelmez, takdir genel başkanın" diyerek rapordan sonra son sözü Erdoğan'ın vereceğini kaydetti.

Dişli'nin kaderi MYK'da belli olacak

Dişli'den bilgi aldı

Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun basın toplantısı yaptığı gün Şaban Dişli ile özel bir görüşme yaptı. MYK toplantısından önce Dişli'yi dinleyen Başbakan, konunun MYK'da ele alınmasına ise müsaade etmedi. Öte yandan MYK üyelerinden oluşan özel bir komisyon da Şaban Dişli'yle dinleyerek iddilarla ilgili savunmasını aldı.

Dişli'nin kaderi MYK'da belli olacak

AKP MYK, en son 11 Ağustos'ta toplandı. Toplantıda MYK'nın Eylül ayının ilk haftasına kadar toplantılara ara vermesi görüşü benimsendi. Böylece Dişli konusunda ilk değerlendirmenin 1 Eylül'de yapılması planlanan MYK'da ele alınması bekleniyor.

Reklam
Reklam

CÜBBELİLER FOTOĞRAF ÇEKTİ

Rize genelindeki 3 Saadet Partili Belediye'den biri olan Kendirli'de, Erdoğan'ın konuştuğu çevredeki binalarda bulunan kara çarşaflı kadınların çoğunlukta olması dikkat çekti. Erdoğan'ın konuşma yaptığı otobüsün hemen arkasında bulunan binanın camındaki, sakallı ve sarıklı kişiler de Erdoğan'ın konuşmasını cep telefonlarıyla görüntüledi.

Dişli'nin kaderi MYK'da belli olacak

Dişli kağıda dökecek kadar saf değil

AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Şaban Dişli hakındaki iddialarla ilgili şöyle dedi: "Dişli cahil bir insan değil. Kötü niyetli olsa onu kağıda döküp imzalattıracak kadar saf insan değil. Mutlaka bir izahı vardır. Arkadaşımızı dinledikten sonra görüşlerimizi belirtiriz."

Dişli'nin kaderi MYK'da belli olacak

Kaynak: Vatan