Erdoğan'dan Fransa'ya: Soykırım görmek isteyenler kendi kirli tarihine baksın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa girişimiyle ilgili Fransa'ya sert...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa girişimiyle ilgili Fransa'ya sert tepki gösterdi. "Soykırım görmek isteyenler kendi tarihlerine baskın" diyen Erdoğan, "Hiç bir tarihçi, hiç bir siyasetçi bizim tarihimizde soykırım göremez." dedi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ameliyatının ardından ilk kez basın toplantısı düzenledi. Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil ile görüşen Başbakan Erdoğan, basın mensuplarının karşısına geçti. Erdoğan konuşmasının başında kendisine geçmiş olsun dileklerini iletenlere teşekkürlerini sundu.
Libya'nın Türkiye'nin tarihinde, milletin gönlünde müstesna yeri olduğunu belirten Erdoğan, "Misrata, Trablus gibi şehirler adeta kendi şehirlerimiz kadar tanıdığımız, bildiğimiz, derin bir muhabbet duyduğumuz şehirlerdir. Libya'nın kimi şehirleri örneğin Fizan, Türkçe deyimlere girmiş, günlük hayatımıza da dahil olmuştur. Türkiye ile Libya'nın ortak tarihleri asla ama asla çıkar ilişkileri üzerine kurulmamış, kardeşlik, dayanışma temelleri üzerine inşa edilmiş ve kurulmuştur." diye konuştu.
Soykırım iddiaları ile ilgili Fransa'nın tavrını da eleştiren Erdoğan, "Tarih, parlamentolarda yapılan oylamalarda yazılmaz. Tarih, popülizm uğruna, oy toplamak uğruna çarpıtılmaz, hele hele parlamentolar tarihin incelenmesini, konuşulmasını, tarihi yalanların eleştirilmesini engelleyemez. Tarihteki yalanları inkar etmek isteyenleri cezalandırmak istenmesi son derece vahim, kaygı verici hatta utanç vericidir. Nitekim Sarkozy'e bir mektup göndererek bu yöndeki kaygılarımı ilettim. Bu konunun Fransa ve Türkiye arasında kalıcı hasarlara yol açacağını ilettim, eğer Fransız Meclis'i tarihle ilgilenmek istiyorsa gitsin Afrika'da yaşananları aydınlığa kavuştursun, Cezayir'i aydınlığa kavuştursun ve Fransız askerlerinin kimleri katlettiğini araştırsın. Fransa parlamentosu gitsin 8 yüz bin kişinin katledilmesinde ki rolünü araştırsın. Yaklaşan Fransa başkanlık seçimleri sebebiyle böyle bir adım atılması bizim üzüntümüz olmuştur." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz