Erdoğan'dan jandarmaya 174. yıl kutlaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir devletin öncelikli görevleri arasında ülkenin güvenliğini ve vatandaşlarının huzurunu sağlamanın geldiğini bildirdi.

ANKARA(ANKA) - Başbakan Erdoğan, Jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başbakan Erdoğan mesajında, "Bir devletin öncelikli görevleri arasında ülkenin güvenliğini ve vatandaşlarının huzurunu sağlamak gelir. Jandarma Genel Komutanlığı, bu çerçevede çok önemli bir misyon yüklenmekte, asayişin, kamu düzeninin; huzur ve güven ortamının tesisi noktasında çok önemli vazife icra etmektedir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma Genel Komutanlığı'nın, bu çerçevede çok önemli bir misyon yüklendiğini, asayişin, kamu düzeninin; huzur ve güven ortamının tesisi noktasında çok önemli vazife icra ettiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan, "Jandarma teşkilatımız, gerek sınır boylarında gerek kırsal alanlarda, kanunların kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde yürüttüğü çalışmalarla, suçun önlenmesi, suç işleyenlerin yakalanıp adalete teslim edilmesi hususunda fedakârca çalışmaktadır" dedi.

Başbakan Erdoğan demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye'de, insan haklarına saygı, birey hak ve hürriyetlerinin korunup gözetilmesi konusunda da Jandarma'nın büyük emeği bulunduğunu belirterek, mesajını "Son teknolojiye uygun teçhizatla donanmış ve üstün manevra kabiliyetine sahip olan Jandarma Genel Komutanlığımız, özverili çalışmaları dolayısıyla aziz milletimizin de gurur vesilesi olmuştur. Bu düşüncelerle Jandarma Teşkilatı'nın 174. kuruluş yıldönümünü kutluyor, vatanımızı savunurken hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle, şükranla yâd ediyor, Jandarma Teşkilatı'nın tüm mensuplarına başarılar diliyorum" diye bitirdi. (ANKA)