Erdoğan'dan Kürt vekillere: 'Avrupa'yı dolaşın'

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisindeki Kürt kökenli milletvekillerine 'Avrupa'yı dolaşın' talimatı verdi.

Kurmaylarından partideki Kürt kökenli vekillerin listesini isteyen Başbakan Erdoğan, milletvekillerine "AB ülkelerine 'Kürtler'in en güçlü temsilcisinin AK Parti olduğunu anlatın. Muhataplarınıza 'Biz de Kürt kökenliyiz ancak AK Parti'de siyaset yapıyoruz' deyin" talimatını verdi. AK Parti, son dönemde yaşanan sürecin ardından Kürtler'in temsilcisinin terör örgütü PKK ve DTP olmadığını anlatmak için harekete geçiyor. Başbakan Erdoğan, kurmaylarına talimat vererek, partideki Kürt kökenli milletvekillerinin listesinin çıkarılmasını istedi. Partide 80'e yakın Kürt kökenli vekilin olduğu belirtildi. Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen genişletilmiş il başkanları toplantısında partisinin önümüzdeki dönem izleyeceği yol haritasına ilişkin ilginç ipuçları verdi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan, Kürt kökenli milletvekillerinden heyetler halinde Avrupa Birliği (AB) ülkelerini dolaşmalarını istedi. Erdoğan, sürekli olarak Kürtlere ayrımcılık yapıldığını iddia eden ve bu yönde söylemler dile getiren AB üyesi ülkelerin yetkililerine karşı lobi atağı başlatılması için harekete geçeceklerini söyledi. Erdoğan, "22 Temmuz seçimlerinden sonra dünya gördü ki Kürtler'in temsilcisi DTP ve terör örgütü PKK değildir. Kürtler'in en güçlü temsilcisi AK Parti'dir. Bunu Avrupalılara anlatmamız lazım. Özellikle Güneydoğulu ve Doğulu milletvekillerimiz bunu Avrupalı muhataplarına anlatsın. AB'ye gidin, Amerika'ya gidin. Heyetler halinde gezerek, bunu onlara anlatmamız gerekir. Dünyaya Kürtler'in temsilcisinin DTP ve PKK olmadığını anlatın, asıl temsilcisi biziz" diye konuştu.

Avrupa'da ağırlıklı söylemin Kürtler'e haklarının verilmediği ve ayrımcılık yapıldığı yönünde olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, "Kürtler'e haklarının verildiğini ve ayrımcılık yapılmadığını anlatın. Kürt kökenli olmanıza rağmen siyaset yapabildiğinizi ve AK Parti'de hizmet ettiğinizi anlatın. Başka illerden vekil seçilebildiğini onlara anlatın. Seçim sonuçları da Kürt kökenli vatandaşlarımızın daha çok AK Parti'yi tercih ettiğini ortaya koymuştur. Bunu da dikkatlerine sunun" dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti yönetimi, Başbakan Erdoğan'ın bu talimatı üzerine önümüzdeki günlerde Kürt kökenli vekiller için 'AB turu' düzenleyecek. Kürt kökenli vekiller, yapılan program kapsamında heyetler halinde AB ülkelerini ziyaret edecek. Vekillerin özellikle Avrupa Parlamentosu nezdinde lobi çalışması yapması bekleniyor.