Erdoğan'dan milletvekillerine Ramazan mesajı: Kaymak iftarlarına gitmeyin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerinden kısa bir tatil yaptıktan sonra şehirlerine dönmelerini ve halkın sorunlarını...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerinden kısa bir tatil yaptıktan sonra şehirlerine dönmelerini ve halkın sorunlarını dinlemelerini istedi. Milletvekillerinden Ramazan ayında şehirlerin yoksul hanelerini özellikle ziyaret etmelerini isteyen Erdoğan, uçağı tütmeyen evleri bulup onlarla yakından ilgilenmenizi bekliyorum. O kaymak iftarlarına gitmeyin. Zengin iftarlarına gitmeyin." dedi.
Erdoğan, 24. dönemin ilk grup toplantısında, milletvekillerini uyardı. Erdoğan, milletvekillerinin yoğun bir dönem geçirdiklerini belirterek, kısa bir tatilin ardından seçmenleriyle buluşmalarını istedi. Erdoğan, "Tatil dönemi bizim için yan gelip yatma dönemi olmasın. Milletvekilliğinin kaderi budur. Bize durmak yakışmaz. Kısa bir tatil. Kısa bir tatilden sonra tüm milletvekili arkadaşlarımın vatandaşla kuçaklaşmasını, kaynaşmasını ve Ankara'ya dönünceye kadar şehrin ve hemşerilerin sorunlarıyla hemhal olmasını özellikle rica ediyorum." dedi.
Ağustos ayında Ramazan ayının başladığını hatırlatan Erdoğan, "Şehirlerin yoksul mahallerini, yoksul hanelerini özellikle ziyaret etmenizi, uçağı tütmeyen evleri bulup onlarla yakından ilgilenmenizi bekliyorum. Garip gurebayı bulun. Onun yer sofrasına oturun. Onlarla beraber yemeğine kaşık sallayın. Bunu yaparken normal yapın, olağan yapın. Birilerinin yaptığı gibi yapmayın. Sanal olmasın, doğal olsun. O kaymak iftarlarına gitmeyin. Zengin iftarlarına gitmeyin. Biz fakir fukara sofrasında bulunalım. İşin bereketi burada. Çünkü biz ne dedik? Biz 'kimsesizlerina kimsesiyiz' dedik. Yola böyle çıktık. Öyleyse bunun gereğini yapın. Her akşam başka yerde. Bir tek evde değil, bir kaç evde. Çayını içer, eksiklerini tespit edersiniz. İşsizlik noktasındaki durumuna bakarsınız. Biz bunların hepsine sosyal dayanışma ve yardımlaşmayla birlikte o imkanı sağlayacak güce sahibiz. Yani arayalım bulalım tıpkı Ömer gibi ona çare olalım." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz