Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan demokratik açılım görüşmelerinde yaşananlarla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Sanayiciler Derneği'nin geleneksel olarak Ankara'da düzenlenen resepsiyonunda gündeme dair sorulara cevap verdi.

Erdoğan CHP'yi iztüzüğe göre hareket etmemekle eleştirdi.

Dün yapılan demokratik açılımla ilgili ön görüşmelerde yaşanan pankart açma olayının ardından Erdoğan'ın Meclis Başkanı Şahin’le yaptığı görüşme üzerine MHP ve CHP Şahin'in istifasını istemişti.Gazetecilerin CHP milletvekillerinin dile getirdiği 'Galiba Erdoğan kendisini meclisin amiri sanıyor' yorumlarını hatırlatmaları üzerine Erdoğan şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

“Ben meclisin değil grubumun amiriyim grubumun başkanıyım, başkan vekili değilim grup başkanı olarak da Meclis Başkanı’yla rahatlıkla görüşebilirim. Bu görüşme sırasında CHP ve MHP grup başkan vekilleri de vardı. Bu görüşme benim en doğal hakkımdır. Ama sanırım CHP lideri kendini farklı bir yerde görüyor.
Kendisi içtüzüğe aykırı davranışlara aykırı davranmasın. Buralar meydan mitingi yapılacak yer değildir. Bu kuralları öğrensin. Grubunu da bu kurallara göre hareket ettirsin. Önceki yıllarda izleyici bölümünde bir pankart açılmıştı ve bu pankartı açanlar 3 yıla mahkum olmuştu. Bunlar herhalde örnek teşkil eder."

Erdoğan, Meclis Başkanını içtüzüğü işletmeye davet etti.

"DİNLEME OLAYINDAN HABERDAR DEĞİLİM"

Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısının da dinlendiğine ilişkin haberlerin sorulması üzerine ise bu konuda haberinin ve bilgisinin olmadığını söyledi.