Erdoğan'dan online-ofline kategorisi

ANKARA (İHA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçmişte 'güçlü ve zayıf' olarak iki kategoriye ayrılan devletleri 'online ve offline devletler' olarak ikiye ayırdığını belirterek, "Ben devletleri online devletler ve offline devletler olarak ikiye ayırıyorum. Türkiye son yıllarda gerçekleştirdiği büyük atılımlarla artık 24 saat online bir devlettir. Türkiye'nin erişim dışı olduğu hiçbir alan kalmaması için bilgi toplumuna dönüşüm çalışmalarını büyük hızla çalışıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmanın son bölümünde Türkiye'nin evsahipliğini yaptığı ve Antalya'da gerçekleştirilen Telekomünikasyon Zirvesi'nin önemine değindi. Toplantıya dünyanın dört bir yanından iletişim dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığını hatırlatan Erdoğan, toplantının bir hafta boyunca sürecek olmasının önemli olduğunu söyledi. Toplantının hükümetin 'e-devlet' ve 'e-dönüşüm' projelerinin bir parçası olduğunu dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde büyüyen ve bilgi toplumuna dönüşen bir ülke olduğunu vurguladı.

Dünya devletlerinin eskiden beri çeşitli kategorilere ayrıldığını, güçlü ve zayıf devletler diye tanımlandığını anlatan Erdoğan, artık bu kategorilerin değiştiğini söyledi. İletişim teknolojileriyle birlikte bu kategorilerde değişiklik yapıldığına işaret eden Erdoğan, artık sadece askeri ya da ekonomik güçleri olan devletlerin değil iletişim teknolojilerinde güçlü olan ülkelerin dünya politikasına yön vermeye çalıştığını kaydetti. "Artık devletler küresel sisteme entegre olanlar ya da olmayanlar şeklinde ikiye ayrılıyor" diyen Başbakan Erdoğan, kendisinin de devletleri internet terminolojisiyle ikiye ayırdığını açıkladı.

Reklam
Reklam

Erdoğan, "Ben devletleri online devletler ve offline devletler olarak ikiye ayırıyorum. Türkiye son yıllarda gerçekleştirdiği büyük atılımlarla artık 24 saat online bir devlettir. Türkiye'nin erişim dışı olduğu hiçbir alan kalmaması için bilgi toplumuna dönüşüm çalışmalarını büyük hızla çalışıyoruz. AK Parti iktidarında, Türkiye'yi kendi vatandaşları için de, küresel sistemin herhangi bir noktasında bulunan kişiler ve kurumlar için de, hattın öbür ucunda hazır hale gelmesi için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, 11 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan AK Parti'nin 2. Olağan Büyük Kongresi'ne ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin kurulduğu tarihten bu yana Türkiye'ye büyük hizmetler verdiğini ancak bu hizmetleri yine de yeterli görmediklerini ifade eden Erdoğan, "Asla rehavete kapılmayacağız. Her zaman daha iyisini yapmak için kendimizi yenileyeceğiz. AK Parti kongresi bütün siyasi kadrolarımıza büyük bir enerji verecek, gücümüze güç katacaktır. Kongrede Türkiye'nin son 4 yılını, nereden nereye geldiğini, önümüzdeki hedeflerle birlikte konuşma fırsatı bulacağız. Yaptıklarımız ve belirlemiş olduklarımız da bu kongrenin gündeminde. Gelecekle ilgili yapacaklarımızı da güncelleme imkanı bulacağız" dedi.

Reklam
Reklam