Erdoğan'dan Putin'e telefon

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vldimir Putin'i telefonla arayarak, Kuzey Osetya'daki terör olayında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Erdoğan Türkiye'nin gerekçesi ne olursa olsun terörün her türlüsüne karşı olduğunu vurguladı.

Başbakan Erdoğan, Kuzey Osetya Cumhuriyeti'nde yaşanan terör olayları nedeniyle, Türkiye ziyaretini erteleyen Rusya Devlet Başkanı Putin'i saat 14.30'da telefonla aradı. Teröristlerin Kuzey Osetya Cumhuriyeti'nde giriştikleri eylem ve bu eylem sırasında bazı Rus vatandaşlarının hayatlarını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin gerekçesi ne olursa olsun terörün her türlüsüne karşı olduğunu vurguladı. "Bu hadisenin en kısa zamanda daha fazla can kaybına yol açmadan çözümlenmesini diliyorum" diye konuşan Erdoğan, olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Erdoğan, "Sizin gelişinizin ertelenmesi bizi üzdü, ama oradaki olay bizi çok daha fazla üzdü. Biz terörün acısını bilen bir milletiz. Miletçe acınızı paylaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Rusya Devlet Başkanı Putin ise Türkiye ziyaretinin ertelenmesinden duyduğu üzüntüyü ifade ederek, bu ziyareti mutlaka gerçekleştirmek istediğini vurguladı. Putin, birlikte yeni bir tarih belirleyerek ziyareti gerçekleştireceklerini belirtti. Ziyaretinin ertelenmesinden dolayı Erdoğan'dan özür dileyen Putin, ziyaret öncesinde yapılan hazırlık çalışmaları ve hazırlanan antlaşma metinlerinin bile iki ülke için çok yararlı olduğun belirtti. Putin, bütün bu çalışmaları hayata geçirme kararlılığında olduklarını kaydetti. Başbakan Erdoğan, telefon görüşmesinin sonunda, Türkçe 'Hoşçakal' anlamına gelen 'Spasiva' sözüyle Putin'e veda etti.