Erdoğan'dan uluslararası toplantı talebi

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili kadınlardan, uluslararası örgütlerle birlikte kadın haklarına vurgu yapan organizasyonlar düzenlemelerini istedi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları'nın yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ilk toplantısını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yaptı. MKYK'daki görev dağılımının gerçekleştirildiği toplantıda Erdoğan, tüm kurul üyelerinden eşlerinin ne iş yaptığını sordu. Tek tek kurul üyeleriyle sohbet eden Erdoğan, ilginç bir olayla da karşılaştı. Kurul üyelerinden 8 aylık hamile olan bir partili, karnındaki bebeğini göstererek, "Sayın Başbakanım bebeğim de sizinle tanışmaktan mutlu oldu" dedi. Erdoğan'ın bu sohbet üzerine gülümsediği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Toplantıda partili kadınlara yönelik nasihatlerde de bulunan Başbakan Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları'na bu süreçte önemli görevler düştüğünü kaydetti. Kadın Kolları'nın özellikle Seçim İşleri ve Teşkilat Başkanlıkları'na ağırlık vermesini isteyen Erdoğan, "Çok çalışın ve özellikle iyi örgütlenin. Ancak bu şekilde başarabiliriz. Gençlik Kolları ile birlikte sizlere de büyük görevler düşüyor" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan ayrıca, Kadın Kolları bünyesindeki Dış İlişkiler Başkanlığı'nın uluslararası örgütlerle temasa geçerek, çeşitli organizasyonlara imza atması gerektiğini söyledi. Erdoğan, uluslararası panel, konferans ve toplantı düzenlenerek, kadın haklarına vurgu yapılmasını istedi.