Erdoğan'ın Eskişehir Programı Yarın Netleşiyor

Ak Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, 23-24 Mart tarihlerinde Eskişehir’e gelecek olan Başbakan Recep...

Ak Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, 23-24 Mart tarihlerinde Eskişehir’e gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın programının yarın netleşeceğini söyledi.

Her hafta pazartesi günleri düzenlenen Halk Günü Toplantısı öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Başkanı Süleyman Reyhan, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 98’inci yıl dönümü nedeniyle parti olarak şehit ailelerinin yanında olduklarını söyledi. Reyhan, ‘‘Çanakkale Zaferi’nin 98’inci yıl dönümü nedeniyle şehitlerimi rahmetle anıyoruz. Şehitlerimizin emanetleri olan ailelerin hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak boynumuzun borcu. Gazilerimizin acılarını maddi ve manevi olarak hafifletmek, onların hak ettikleri ihtimamı onlardan esirgememekte hükumetimizin hassasiyet gösterdiği bir konu olmuştur. Gazilerimiz ve şehitlerimize nasıl onlar vatanları uğruna cefakarca hizmet ettilerse, biz de aynı hassasiyeti onlara göstermeye devam edeceğiz’’ dedi.

Reklam
Reklam

23 Mart akşamı 2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti açılış töreni için Eskişehir’e gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın henüz kesinleşmeyen programından bahseden Reyhan, şöyle konuştu:

‘‘Hafta sonu Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir’e gelecek. Cumartesi ve pazar günleri Eskişehir’de olacak. Programın ayrıntıları henüz netleşmedi. Programda ana konsept 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti açılışı. Etkinlik Cumartesi akşamı Atatürk Stadyumu’nda olacak. Ondan önce teşkilatımızla birlikte bir danışma meclisimiz olabilir. Bunu biz teklif etmiştik ama henüz daha netleşmedi. Yarından itibaren büyük ihtimalle Başbakanlık ekibi Eskişehir’e gelir, bunları netleştiririz. Gerekli açıklamaları daha sonra yapacağız. İlçe ziyaretleri olacak büyük ihtimalle. Çifteler ile ilgili hazırlıklar başbakanlıkça da yapılıyor. Çifteler, Sivrihisar ziyaretleri olabilir.’’

Reyhan, Başbakan Erdoğan’ın 24 Mart tarihinde Konya-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerini başlatacağını da duyurdu.

Reklam
Reklam

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla da değinen İl Başkanı Reyhan, olayların siyasi bir malzeme olarak görülmesini istemediklerini ifade ederek, "Bizler öğrencinin ne saçıyla ne başıyla ne de aşıyla uğraşılmasını istemeyiz. Bunu siyasi bir malzeme olarak görülmesini de istemeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kampüsleri mesken tutmasını yadırgıyorum. Biz kampüs hastaneler, kampüs okullara hizmet ederken onlar kampüsleri ziyaret etmekle yetiniyorlar. Biz gençlerimizin okuyan, düşünen, uygulayan, neticelendiren gençler olmasını istiyoruz. Eli kalem tutan gençler istiyoruz, eli taş atan gençler hiçbir zaman istemedik. Birlik ve beraberliğimizi bozucu bu tür hareketlerde gençlerimizin olmasını arzu etmeyiz. Biz gençlerimizin sağduyulu olacağına inanıyoruz. Hiçbir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu tür kışkırtmalarına meydan vermeyeceğine inanıyoruz’’ diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz