Erdoğan'ın son kongresi!

AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda yapılıyor.

Başbakan Erdoğan’ın son kez genel başkan adayı olacağı AK Parti Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

[

](http://video.mynet.com/habervideo/AK-Parti-4-Buyuk-Kongresi-bugun/1472075/)

Genel Başkanlığa son kez aday olan Başbakan Erdoğan, hem duygulandıran hem de veda niteliğinde bir konuşma yaptı.

Erdoğan, konuşmasına Sezai Karakoç'un bir şiirini okuyarak başladı. Erdoğan’ın şiiri birçok partiliyi gözyaşlarına boğdu.

Reklam
Reklam

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Sevgili, en sevgili, ey sevgili,

Uzatma dünya sürgünümü benim.

Ülkendeki kuşlardan ne haber vardır

Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardır

Aşk celladından ne çıkar madem ki yar vardır

Yoktan da vardan da ötede bir Var vardır

Hep suç bende değil beni yakıp yıkan bir nazar vardır

O şarkıya özenip söylenecek mısralar vardır

Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır

Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır

Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır

Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır

Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır

Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır

Göğsünde sürgününü geri çağıran bir damar vardır

Sendan ümit kesmem kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır

Sevgili

En sevgili

Ey sevgili

Bize böyle yol arkadaşları nasip ettiği için Rabbime sonsuz hamdediyorum. Bu salonda Türkiye var, salonun dışında Türkiye var. Tüm renkleri, tüm çiçekleri ile bu salonda 75 milyon var.

Bu salonda Ortadoğu, Balkanlar, Avrupa, Asya ve Afrika var. Dünyanın kalbi bu genel kurulda atıyor. İnsanlığın kalbi bu salonda atıyor.

Reklam
Reklam

Suriye’nin bütün kahramanlarını saygıyla selamlıyorum. Kudüs’ü hasretle selamlıyorum. Mekke, Medine’yi hürmetle selamlıyorum.

Kadın kollarımız kapı kapı dolaştılar. Onun için onlara özellikle şükranlarımı sunuyorum. Bu hareket en çok gençlerin omuzlarınızda yükseldi. Dava taşını gediğine sizler koydunuz. Umudumuz olan gençler bugün sizleri samimiyetle selamlıyorum.

Sınır karakollarında gözünü değil, gönlünü namlunun ucuna koyarak nöbet bekleyen askerimizi, polisimizi özellikle selamlıyorum.

ŞEHİTLERİMİZİN KARŞISINDA MAHÇUP OLMAYACAĞIZ

Şehitlerimizin hatırasını asla yere düşürmeyeceğiz. Şehitlerimiz karşısında asla mahcup olmayacağız. Onlardan aldığımız emaneti, namusumuz, onurumuz ve şerefimiz bilecek, vatan için, millet için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu çınarın altında ayrımcılık, zulüm, baskı ötekileştirme yoktur. Süleymaniye, Selimiye ve Mostar vardır. Medeniyet çınarı budur. Bizim yolumuz sevginin yoludur.

Bizim yolumuz Sultan Alparslan'ın, Melikşah'ın, Kılıçarslan'ın yoludur. Bizim yolumuz Osman Gazi'nin, Fatih Sultan Mehmed'in, Sultan Süleyman'ın, Yavuz Sultan Selim'in yoludur. Bizim yolumuz Gazi Mustafa Kemal'in, merhum Adnan Menderes'in, merhum Turgut Özal'ın, merhum Necmettin Erbakan'ın yoludur.

Reklam
Reklam

Ne diyoruz 'Büyük millet, büyük güç, hedef 2023' Ama bugün buradan bir şey daha hatırlatıyorum. O günleri bizler göremeyeceğiz. Kuvvet, kudret sahibi Allah'tır. Ama 2023 hedefinden sonra inşallah Cumhuriyetimizin 100. yılının dışında bir hedefimiz daha var. O da kuruluşun bininci yılı olacak. Hedef 2071.

Nereden geldiğimizi unutmadık. Nereye yürüdüğümüzü de bir an olsun hatıramızdan çıkarmıyoruz.

AZINLIĞIN YAŞAM BORCUNU KORUMAK BOYNUMUZUN BORCU

Seçimlerde elde ettiğimiz zafer, AK Parti’nin değil; milletin, yoksulların, gariplerin başarısıdır. AK Parti sadece bize oy verenlerin partisi değil. Sadece bizi seçenlerin iktidarı olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Biz, Türkiye partisidir. 75 milyonun partisiyiz.

On yıl boyunca kimsenin hayatına karışmadık. Herkesin hayat tarzına saygı duyduk, garanti altına aldık. Her türlü ayrımcılığı reddeden, 75 milyonu kucaklayan bir anlayışla yola çıktık.

Kırmızı çizgilerimiz var. Biz yola çıkarken etnik, bölgesel, dini milliyetçilik yapmayacağız dedik. Biz 75 milyon ile kucaklaşma anlayışı ile yola çıktık. Biz Anadolu'nun köylerinde ayağında çarığı olmayan çocukların gözlerindeki ışığı gördük. Onlar bizden gelip geçici çözümler değil köklü çözümler istiyordu. Demokrasinin, özgürlüklerin Türkiye'ye hakim kılınmasını istiyorlardı. CHP bütün darbelerin ya fiilen ya fikren içindedir. Bu anamuhalefetin içinde olmadığı hiçbir darbe yoktu. Aziz milletimiz bizden kronik sorunlarını çözmemizi istedi. AK Parti Türkiye'yi tarihi akışıyla örtüşen yola sevk eden partidir.

Reklam
Reklam

Kimsenin yaşam tarzına karışmadık, karışmayacağız. Yüzde 50 değil yüzde 99'la iktidar olsak bile azınlığın yaşam tarzını korumak bizim boynumuzun borcudur.

SONUNUZ MENDERES GİBİ OLUR!

Bu ülkede camilerin kapılarına kilit vuruldu, camiler ahıra, müzeye çevirildi. Ezan aslına mugayir bir şekle çevirildi bu CHP zihniyeti tarafından. Türkiye'de milletin değerlerine yönelik aleni bir kampanya yürütüldü.

Menderes'i idam edenler, sonraki başbakanlara şu mesajı verdi: Eğer millet ile devlet arasındaki mesafeyi kapatırsanız sonunuz Menderes gibi olur.

Partimizin kapatılması için dava açılınca CHP Genel Başkanı, çok şükür Ankara'da yargıçlar var dedi. Bunların cemaziyel evveli budur.

Biz Menderes'le başlayan anlayışla siyaset yapıyoruz. Kendimize muhafazakar demokrat dedik. Değişimin odağına temel hak ve özgürlükleri yerleştirdik.

Hiçbir zaman biz ve diğeri anlayışına prim vermedik. Siyaset yaparken de, hükümet icaraatlarında ilkeleriizden sapmadık, popülizme prim vermedik.

Bizim ortaya koyduğumuz anlayış, müslüman ülkelere adeta örnek oldu. Biz Alparslan gibi kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Çetelerden korkmadık, milletin bize tevdi ettiği emanete sahip çıktık, sahip çıkıyoruz. Milleti hesaba katmayan, vesayetçi eski siyaset bizzat millet tarafından tasviye edilmiştir. Siyaset AK Parti ile itibar kazanmıştır.

Reklam
Reklam

BİZ DAYATMA YAPMIYORUZ, DAYATMALARA KARŞI ÇIKIYORUZ

Devlet ile millet arasında asla mesafe olamaz. Büyük devlet, milleti ile el ele olan devlettir. Büyük devlet, milletinin hukukunu koruyan, adalete sağlayan devlettir. Hiçbir devletin bekasını bahane ederek milletin hukukunu çiğneyemez. Milletin fertleri arasında ayrımcılığı elimizin tersiyle ittik. Milletin ekmeğinden artırarak kurduğu imam hatip okulları tekrar açıldı. Kur'an, siyeri nebi öğrenmenin yolunu açtık. Başörtülü öğrencilerin okula gitmesinin yolunu açtık. Biz dayatma yapmıyor, dayatmalara karşı çıkıyoruz. Biz kimseye yaşam tarzı dayatmıyor, normalleşmeyi sağlıyoruz.

Siyasetin üzerinde korku unsuru olarak duran müdahalelere fırsat vermedik. Müdahalelerden hesap soruyoruz. Gençler, bu ülkede özgürlüklerin nasıl kısıtlandığını, yamalı bohça gibi koalisyonları hatırlamıyor olabilir. Demokrasinin standartlarını yükselttik. Sizler de bu ülkeyi, bu milleti çok daha ileri taşıyacaksınız. Bu ülkenin geriye gitmesine asla göz yummayacaksınız. Cesur oalcaksınız, kararlı olacaksınız, ben sizlere inanıyorum. Sizlerin gayretiyle bu ülkeye yeniden çeteler sirayet edemeyecek. AK Parti ile bu ülkede darbeler dönemi kapanmıştır. Demorkasiye müdahale eden veya etme girişiminde bulanan herkes milletin mahkemelerinde hesabını verecektir.

Reklam
Reklam

10 yıllık iktidarımızda Türkiye'nin bir çok sorununu çözdük. Her sorunu çözdüğümüz iddiasında değiliz. Şimdi bir sürpriz yapmak istiyorum.

(Erdoğan konuşmasına ara verdi ve Aşık Veysel'in Uzun İnce Bir Yoldayım türküsü partililere dinletildi.)

Gerek demokratikleşme mücadelesinde, gerek terörle mücadelede hep yalnız bırakıldık. Millet bizimle beraber dedik, tek başımıza yürüdük. Türkiye'de terörün bir piyasası oluşmuştur. Terör sadece dışarıdan değil rant sağlayan içeriden de destek alıyor. Terör kendi şahsi hesaplarının peşinde olan siyasetçiden, gazeteciden de destek alıyor.

CHP'YE: HAZIRSANIZ KONUŞALIM

Bu ülkenin anamuhalefet partisi terör örgütünün servis ettiği belgelerle, terör örgütü ağzıyla konuşuyor. Sosyalist Eneternasyonel'de terör örgütünü, Filistinli direnişçilerle bir görecek kadar zilletin içerisindedir.

Anamuhalefete sesleniyorum, biz hazırız, hazırsanız terör sorununu oturup konuşalım. Milleti aldatmaya hakkımız yoksa yapılabilecek bir şey varsa yapmaktan kaçınmayız. Güvenlik güçlerimize siyasteçisiyle, medyasıyla saldırı var. Şahsım ve arkadaşlarım terörün estiği yerleri çok iyi biliriz. Biz Ankara'dan Güneydoğu'yu seyreden insanlar değiliz. Oradaki mücadelenin hangi koşullarda yapıldığını biliyoruz. Biz güvenlik güçleri ile terörle mücadele yapılmayacağını biliyoruz. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni ortaya koyduk. Biz projemizi devam ettiriyoruz, sadece güvenlik güçlerimizle bu mücadele olmayacağını bildiğimiz için diplomasiyle, sosyo-ekonomik projelerle adım attık. Bölücü örgüt orada atılan adımlarım önünü kesti.

Reklam
Reklam

KÜRTLERE TARİHİ ÇAĞRI

Yüksekova'da Hakkari Havaalanı yapılıyor, geçenlerde yine iş makinalarını yaktılar. Yakasalarda yine yapacağız, inadına yapacağız. PKK'nın bölgede hizmet çalışmalarını sürdüreceğiz. Muhalefet tarafından yalnız bırakılmamıza rağmen bu yolda devam edeceğiz. Üç beş tane teröriste Allah'ın izniyle bu vatan topraklarına, bu millete hizmeti ertelemeyeceğiz.

PKK'nın Kürt kardeşimle bir bağı kesinlikle yoktur. Buradan Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Terör örgütünün propagandasının etkisi altında kalmadan, terör örgütünün uzantısının propagandasının etkisi altında kalmadan her bir Kürt kardeşimin bir an olsun vicdanıyla başbaşa kalıp düşünmesini istiyorum, Cumhuriyet tarihi boyunca kim, hangi hükümet bu kadar cesur adımlar atmıştır? Cumhuriyet tarihi boyunca kim hangi hükümet bu kadar samimi adımlar atmıştır? Kürtlere karşı sürdürülen red, inkar ve asimilasyon politikalarına AK Parti son vermiştir. Kürtçe'nin öğretilmesinin önünü AK Parti açmıştır.

Bugünden itibaren yeni bir sayfa açmak ve o sayfayı Kürt kardeşlerimizle doldurmak istiyorum. Biz yüzlerce adım attık, Kürt kardeşlerimin bize bir adım atmasını bekliyoruz. Kürt kardeşlerimiz yeter diyerek teröre karşı cesaretle durmasını bekliyoruz. Bizler bir ailenin fertleriyiz. Terör örgütünün 30 yıldır uyguladığı şiddet zarardan başka bir şey getirmedi. Kardeşliğin diliyle konuşuyorum, gelin bu sorunları birlikte çözelim. Bu sorunu teröristlerle kucaklaşanlarla değil sizinle kucaklaşanlarla birlikte çözelim. İnadına demokrasi, inadına barış, inadına kardeşlik diyorum.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin dünya sathına yayılmış 35 şehitliği var. Şimdi bazıları sizin orada ne işiniz var diyor. Ecdadımız oralara niye gitmişse biz de aynı görevi ifa etmek için gidiyoruz. Dört kıtada şehitliği olan bir millete sizin Afganistan'da, Somali'de ne işiniz var diye kimse soramaz.

İSRAİL'E KARŞI YUMUŞAMA YOK

Somali'deki kardeşlerimizin yardımına koşuyoruz. Dünya kamuoyunun tepkisiz kaldığı Filistin meselesine destek vermeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı kardeşim Muhammed Mursi'nin de desteğiyle başta Gazze olmak üzere Filistinli kardeşlerimiz daha rahat nefes alıyor. Filistin meselesine Türkiye olarak destek vermeye devam edeceğiz.

Ermenistan, Ermeniler, onların yerinde yer alanlar, içeride ve dışarıda fark etmez, bilsinler ki Azeri kardeşlerimizin hakları yerine gelmedikçe bizim tutumumuzda da bir değişme olmayacaktır.

İslamofobya bir nefret suçudur. Hele hele sevgililer sevgilisi peygamberimize hakaret etme cüretini gösteren, alçakça saldırıda bulunan bir zihniyete katlanmak asla bir özgürlüğe tahammül anlayışıyla tanımlanamaz. Bu düşünce özgürlüğü değildir. Ulusal anlamda adımımızı atıyoruz, uluslararası anlamda adımımızı atıyoruz. Antisemitizmi insanlık suçu olarak kabul eden Batı'nın, İslamofobya karşısında sessiz kalmasını kabul edemeyiz. Müslümanlara ve değerlerine saldırıları nefretle kınıyoruz.

Almanya'da başörtülü kızlarımıza karşı takınılan tavrı kabul edilemez. Ey Merkel, adım atmak zorundasın.

Suriye'de bir zalim iktidar var ve halkını acımasızca öldürüyor. Rusya'ya, Çin'e bunun yanında İran'a sesleniyoruz. Lütfen şu ana kadar olan tavrınızı tekrar gözden geçirin. Bu zalim yönetimlerin yanında olanları tarih affetmeyecektir.

Biz kendi başbakanına hain damgası vuran bu adamlarla nereye gidebiliriz. Ben bunu tazminata mahkum ettirmekten bıkmadım, bıkmayacağız. Arkadaşlarım, burada da davayı açtı.

IMF'ye şu anda borç 1,3 milyar dolar. Nisan'da bitiriyoruz, Nisan'da inşallah sıfırlıyoruz. Yatırımlar yoğun bir şekilde devam ediyor ve şimdi IMF ile teknik müzakereleri yapıyoruz. IMF'ye 5 milyar dolar borç vereceğiz.

2011 yılında küresel finans krizin en ağır seyrettiği dönemde Türkiye yüzde 8,5 büyüyerek, dünyada Çin'den sonra en hızlı büyüyen ülke oldu. Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 3,2 büyüme kaydettik. İkinci çeyreğinde yüzde 2,9 ile pozitif büyüme içinde olduk. Bilinçli bir tercih olarak özellikle cari açığı düşürmek gayretiyle, bu yılın 4. çeyreğinden itibaren inşallah yeniden yükselişe geçeceğiz ve büyüme oranlarında hedeflerimizi vuracağız. 2013-2014'de büyüme hedefimiz inşallah yüzde 5.

YENİ ANAYASA KARARLILIĞIMIZ TAM

Yeni Anayasa konusunda kararlığımız tam. Yeni siyasi sistem konusunda kararlılığımız tam. Hangi parti bizimle olursa, onlarla oturur, konuşur, yeni Anayasa'yı yaparız. Biz asla masadan kalkan olmayacağız.

Genç kardeşlerimize söz verdik. Bizden öncekiler gibi koltuğa yapışıp kalanlardan olmayacağız dedik. Bu sözümüzün gereğini yerine getiriyoruz. Bu bir veda değil, bir estir, bir moladır. Vereceğimiz molada yine milletimizin hizmetinde olacağız. Hayatımın her safhasında millete hizmet safhası benliğimizin önünde oldu. Ailem, eşim, çocuklarım beni affetsin, kimi zaman dava uğruna onları ihmal ettiğim oldu. Anarşinin en hızlı olduğu dönemde eve geç saatte dönerken anacığımın beni balkonda beklemesini unutamıyorum. Bu davada hiçbir zaman ben olmadı. Bu davada makam, mevki hırsına yer olmadı. Bu dönemden sonra biz kenara çekileceğiz, başka arkadaşlarımız bu görevi omuzlayacak. Hiç endişeniz olmasın, bu dava yerde kalmaz. Ben çok ümitvarım.

HAKKINIZI HELAL EDİN

Omurga kalıyor, hücre yenileniyor. Bu davada nifak olmaz, olmamalıdır. Bu davaya fitne sirayet edemez. Ben tüzüğümüz gereği son kez genel başkanlığa aday oluyorum. Bu can bu bedende olursa, farklı görevlerle, farklı ünvanlarla birlikte olacağız.

Sizlerden helallik diliyorum. Ben sizlerden razıyım, sizlerin de benden ve arkadaşlarımdan razı olamasını istiyorum.

PARTİLİLERE KARANFİL ATTI

AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın salona gelmesiyle başladı. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte özel olarak hazırlanan platformda yürüyerek partilileri selamlayıp, partililere karanfil attı.

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte AK Parti'nin Arena Spor Salonu'ndaki 4. Olağan Büyük Kongresi’ne katılmak üzere Ankara Arena Spor Salonu'na geldi. Erdoğan'nın gelişinden önce ise vefat eden büyük usta Neşet Ertaş unutulmadı. Kongrenin başlangıcında ‘Bozkırın Tezenesi’ olarak anılan Neşet Ertaş'ın ‘Yalan Dünya’ isimli türküsü kendi sesinden salondaki partililere dinletildi. Türk bayraklarıyla çalınan şarkılara tempo tutan partililer, ayrıca kongre için hazırlanan şarkıya da ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti. Daha sonra ise AK Parti'nin seçim şarkısı olan "Aynı Yoldan Geçmişiz Biz" şarkısını yine kongre salonunda bulunan partililer hep birlikte söyledi.

Başbakan Erdoğan, kongre salonunda ise büyük bir coşkuyla karşılandı. Partililerin tezahüratları ve alkışları arasında eşi Emine Erdoğan ile birlikte salona girmeden önce kongre salonuna giremeyen dışarıdaki partililere seslenen Başbakan Erdoğan, kongre salonunda özel olarak hazırlanan platformda eşi ile birlikte partilileri selamladı ve karanfil attı.

CEZAEVİNE GİRERKEN YAPTIĞI KONUŞMA

Sahne kenarındaki ekranlardan da Erdoğan'ın, ilk olarak Siirt Milletvekili seçilmesi ve TBMM Genel Kurulu'nda yemin etmesi yansıtıldı.

Salondaki ekranlardan Başbakan Erdoğan'ın, hapse girerken yaptığı konuşmanın yayınlanması seyircilerden büyük alkış aldı. Erdoğan'ın değişik tarihlerdeki konuşmaları ve AK Parti hükümetlerinin icraatları da alkışlarla izlendi.

Salonda, kongrenin sloganı olan ''Büyük Millet, Büyük Güç, Hedef 2023'' başta olmak üzere, ''Hayallerimiz Var, Sevdamız Var'', ''Bir Olduk, Birlik Olduk, Birlikte Türkiye Olduk'', ''Durmak Yok, Yola Devam'', ''Tükiye'nin Partisi, Türkiye'nin Lideri'', ''Her Şey Türkiye İçin, Bu Işık Sönmeyecek'', ''Biz Birlikte Türkiye'yiz'' pankartları dikkati çekti.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kongre salonu önünde bulunan Cumhuriyet Caddesi trafiğe kapatıldı.

ŞARKI VE KLİPLİ KONGRE

Bu arada, Türkiye’de ilk kez bir siyasi parti kongre için şarkı ve klip hazırlattı. Sözleri ve bestesi Özhan Eren’e ait olan şarkı için klip çekildi.

SÜRPRİZ İSİMLER

Kongrede eski MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, HAS Parti’nin eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve eski Anayasa Mahkemesi raportörü Osman Can’ın da parti yönetiminde yer alması bekleniyor.

BEŞ AYRI DİLDE SİMULTANE

Kongrede 200 yabancı konuk için İngilizce, Fransızca, Rusça, Portekizce ve Arapça olmak üzere 5 ayrı dilde simultane çeviri yapılacak.

Kongrede 3 işaret dili tercümanı da görev yapacak.

İKİ ONUR KONUĞU

AK Parti'nin kongre için 2 onur konuğu bulunuyor. Partinin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in davet ettiği 4 onur konuğundan ikisi kongrede yer alacak.

Kendisini yakarak Arap Baharı'nı başlatan Muhammed Bouazizi'nin annesi ve kız kardeşi ile Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli aktivist Tevekkül Karman kongrede hazır bulunacak.

İsrail ordusuna ait tankın ezerek öldürdüğü ABD'li aktivist Rachel Corrie'nin ailesi ile Van depreminde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki'nin ailesi ise mazereti olduğu için daveti kabul etmedi.

TARIK HAŞİMİ SÜRPRİZİ

Öne çıkan bir başka isim ise, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi.

Sunni kökenli Haşimi, Irak'ın Şii Başbakanı Nuri El Maliki'nin suçlamalarının ardından gıyabında yargılanarak, ülkesinde idama mahkum edilmişti.

Aleyhindeki suçlamalar üzerine önce Bağdat'tan Kuzey Irak'a geçen Haşimi, Kuzey Irak üzerinden Türkiye'ye geçmiş, bazı ülkelerde temaslarda bulunduktan sonra yine Türkiye'ye dönmüştü. Irak hükümeti, hakkındaki yargılama ve idam kararı üzerine Haşimi hakkında interpol aracılığıyla arama kararı çıkarmasına rağmen, Türk hükümeti Haşimi'nin iade edilmeyeceğini, istediği kadar Türkiye'de kalmasına izin verileceğini açıklamıştı.

IRAK'TAN YOĞUN KATILIM

Irak, AK Parti kongresine en yoğun katılımın olduğu ülkelerden biri oldu. Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Irak eski Başbakanı İyad Allawi ve Irak'taki pekçok partinin temsilcisi Ak Parti kongresine katılanlar arasında.

MALDİVLERDEN BİLE KONUK VAR

Kongre'ye en uzak yerden gelen konuk ise, dünyanın öbür ucundan, Maldiv adalarından Ankara'ya geldi. Maldivler Adhaalath Partisi Genel Başkanı Dr. Mohamed Muizzu da kongreye katılanlar arasında.

MHP'DEN BARZANİ PROTESTOSU

MHP, Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin "onur konuğu" olması nedeniyle AKP'nin 4. Olağan Genel Kurulu'na katılmaktan vazgeçti.

MHP'den yapılan yazılı açıklamada, AKP'nin 4. Olağan Genel Kurulu'na parti adına Genel Başkan Yardımcıları Dr. Ruhsar Demirel ve Prof. Dr. Mevlüt Karakaya'nın katılacağının ilgililere bildirildiği hatırlatılarak, şöyle denildi:

"Önceden basın aracılığı ile katılımı duyurulan ve "onur konuğu' olarak takdim edilen zatın ülkemize gelişinin teyidi üzerine söz konusu genel kurulda partimizin temsilinden vazgeçilmiştir."

CHP'DEN AKP'YE KONGRE RESTİ

CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Gülseren Onanç’tan oluşan CHP heyeti, basına ambargo uygulandığı gerekçesiyle AK Parti Kongresi’ne katılmıyor.

"GADANI ALIRIM BÜYÜK USTA...."

AK Parti Kongresi'nde, parti yönetimi kendi belirlediği pankartlar dışında pankart açılmasına izin vermiyor.

Ancak arada, bazı parti örgütleri bu yasağı, kısa süreli de olsa, delmeyi başarıyorlar.

Bunlardan biri de Kayseri il örgütü oldu.

Birden bire açtıkları pankartta, "koca dünya sana hasta, ne yiğittin sen Davos'ta, gadanı alırım büyük usta..." yazıyordu.

Pankart sadece birkaç dakika açıldı, ardından parti yöneticilerinin uyarısı ile kaldırıldı.

NEŞET ERTAŞ UNUTULMADI

Kongre'de, geçtiğimiz hafta içinde hayatını kaybeden Neşet Ertaş da unutulmadı. AK Parti'nin şarkılarına ara verilerek, "Neşet Ertaş anısına" anonsu yapıldı ve Neşet Ertaş'ın türküleri yayınlanmaya başladı. Kongre, Neşet Ertaş'ın sesiyle coştu.

6 GAZETE VE 2 TELEVİZYON YOK

Öte yandan, Birgün, Aydınlık, Özgür Gündem, Sözcü ve Evrensel gazeteleri ile İMC ve Ulusal Kanal’ın kongreye davet edilmediği öğrenildi.

Anahtar Kelimeler: