Erdoğan:''Türkiye büyük turizm potansiyeline sahip''

ANKARA (ANKA) – Büyük Ankara Oteli, restore edilmesinin ardından Rixos adıyla yeniden faaliyete geçti. Otelin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın bugün Ankara'daki ikinci durağı, Ankara Dünya Göz Hastanesi'nin ardından Rixos Otel'i oldu. Rixos Grand Ankara adıyla faaliyete geçen otelin açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, başkentte 5 yıldızlı otel açığı bulunduğunu belirterek, "Ankara'nın gerçekten 5 yıldızlı otellere ihtiyacı var. Son zamanlarda otel sayılarının artmasıyla uluslararası toplantılarda artık sıkıntı çekilmeyecek" dedi. Erdoğan, son yıllarda yapılan atılımlarla sadece başkent Ankara için değil, ülke çapında önemli adımlar atıldığına dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Ülkedeki her şehrin markalaşarak dünya şehirleriyle yarışmaya başladığını dile getiren Erdoğan, turizmde artık olaya sadece kum-deniz-güneş olarak bakmadıklarını söyledi. Erdoğan, "Kültürel ve tarihi değerler ile sağlık imkanları bakımından Türkiye çok büyük turizm potansiyeline sahip" dedi.Açılışa ayrıca, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanı Egemen Bağış ve çok sayıda davetli katıldı.