Ereğli Belediye Meclis Toplantısında Arbede

 Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile AK Partili Meclis Üyesi Yusuf Kalay arasında çıkan tartışmaya zabıta ekiplerinin müdahale etmesi nedeniyle kısa süreli arbede yaşandı.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile AK Partili Meclis Üyesi Yusuf Kalay arasında çıkan tartışmaya zabıta ekiplerinin müdahale etmesi nedeniyle kısa süreli arbede yaşandı. Ereğli Belediye Meclisinin dün çıkan tartışmalar nedeniyle 7 Temmuz'a ertelenen toplantısı, Posbıyık başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda yeniden yapıldı. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Kalay, dünkü toplantının 7 Temmuz'a ertelendiğini, bugün yapılmasının usul hatası olduğunu öne sürdü. Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Posbıyık, zabıta ekiplerine Kalay'ı dışarı çıkarmaları talimatını verdi. Kalay ile zabıtalar arasında çıkan arbede belediye meclis üyelerinin araya girmesiyle sonlandırıldı. Zabıtalar eşliğinde salondan çıkarılan Kalay, toplantının 7 Temmuz'da yapılacağının söylendiğini belirterek, "Şimdi hata yapıldığı gerekçesiyle toplantı bugüne alınmış. Bu toplantı yasal değildir ve bunu kabul etmiyoruz" diye konuştu. Toplantıya bağımsız ve AK Partili üyeler katılmadı. - Kalay'dan suç duyurusu Kalay, partisinin ilçe başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, belediye meclisinin dünkü toplantısında 22 üyenin hazır bulunduğunu söyledi. Toplantının hukuka aykırı şekilde ertelendiğini ileri süren Kalay, "Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünden edindiğimiz şifai bilgiler, dünkü toplantının hiçbir şekilde ertelenemeyeceği yönündeydi. Bunu ifade etmek için bugün oraya gittim. Şahsıma çok ağır ifadeler kullanıldı. Zabıta Müdürlüğüne talimat vererek beni oradan cebren dışarıya çıkardılar. Cumhuriyet Başsavcılığına gittim ve hepsinden tek tek şikayetçi oldum. Benim belediye meclis üyeliğim ve orada oy kullanma hakkım engellenmiştir. Bu korku nedir, bilmiyoruz. Belediye meclisinin aldığı kararlar hukuka aykırıdır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: