Ereğli Belediye Meclisi Toplandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Meclisi, iki gündem maddesini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Meclisi, iki gündem maddesini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, imar revizyonu 1/5 bin ölçekli nazım imar planına yapılan 72 itirazı değerlendiren İmar Komisyonu'nun raporu görüşüldü. 15 Mayıs Salı günü Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda 23 meclis üyesi hazır bulundu.

Meclis toplantısında konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, amaçlarının, belirlenen süreler içinde çalışmalarını yapmak suretiyle revizyonun belli bir noktaya gelebilmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Bunun yanında, belediyeye yeni katılan sekiz mahalle başta olmak üzere kent genelinde de çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini, sekiz mahalleyi de belediyenin tüm imkanlarından yararlandırmak için inanılmaz bir gayret içerisinde olduklarını kaydeden Posbıyık," Yeni mahallelerimizdeki vatandaşlarımız da yaptığımız çalışmalardan mutlular. Bu çalışmaların bu kadar süratle yapılacağını kimse tahmin etmiyordu. Ekibimizin samimi çalışmalarıyla inanılmaz bir performans kaydettik. Bu çalışmalarımızın neticesinde de yeni mahallelerimizdeki işlerimizin büyük bir bölümü bitmiş vaziyette. Kanalizasyon çalışmalarıyla ilgili ihalelerimizi de gerçekleştirdik. Asfalt ihalelerini yaptık. Haziran ayında da asfalta başlıyoruz. Daha evvelden tespit edilen yerlerdeki istinat duvarlarını da yapıyoruz. Parke çalışmalarımız da devam ediyor. Sizlerin de bildiği gibi Kestaneci Mahallesi'ndeki piknik alanı için de çalışmalarımız sürüyor. Kiralama işlemleri son safhasına geldi. Bu işlem bittikten sonra piknik alanında yapılacak çalışmaları ihaleye çıkaracağız. Yalı Caddesi'nde de herkesin gördüğü gibi müthiş bir çalışma var. Amacımız, burayı festivale yetiştirebilmek. Bu yıl 19.su düzenlenecek olan Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Festivali için de çalışmalarımıza başladık" dedi.

Reklam
Reklam

Olağanüstü Meclis Toplantısı'ndaki gündem dışı konuşmasında imar revizyonu ile ilgili çalışmalara da değinen Posbıyık, revizyonda da gayet iyi bir şekilde ilerlediklerini, bekleme sürelerine tam uymak suretiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

1/5000'lik nazım planını belediye meclis üyelerine gösterdiklerini hatırlatan Posbıyık" Karadeniz Ereğli'deki müteahhitlere, mimarlara, mühendislere, bu işle ilgili olan herkese yine bu salonda bilgi verdik. Açık söylüyorum, şeffaf bir revizyon yapmak istiyoruz. Karadeniz Ereğli'nin önünün açılması için gayret sarf ediyoruz. Bu revizyon bittiği zaman, herkes görecek ki, Karadeniz Ereğli'de büyük bir inşaat faaliyeti başlayacak. Alım-satımlar artacak. İnşaat sektörü canlanacak. Tamamen olmasa bile, işsizliğin bir kısmını da ortadan kaldıracağız. Şu anda Karadeniz Ereğli kilitlenmiş vaziyette. Birçoğu, nasılsa revizyon olacak diye, inşaat çalışmalarına girmek istemiyor. Revizyondan beklentisi olanların sayısı fazla, inşaat yapılmadığı için de müteahhitlerin büyük çoğunluğu işsiz. Mimar ve mühendisler, ustalar, ameleler perişan vaziyette. Onun için de bu revizyonu hep birlikte geçirmemiz lazım,

Reklam
Reklam

bizim, her şeyi çok iyi biliyoruz, diye bir iddiamız yok. 1/5000'likler belli bir seviyeye geldi; şimdilerde 1/1000'liklere geçiyoruz. O planlar daha iyi anlaşılabilir vaziyette. Ben yanlış yapabilirim. İmar'daki arkadaşlarımız da yanlış yapabilirler. Plancılar da… İnsanız sonuçta. Sizler de yanlışlarımızı lütfen söyleyin, hemen değiştirelim. Hiçbir önyargımız yok. Bizim yaptığımız en doğrusudur, diye hiçbir iddiamız yok. Samimi duygularımızla, Karadeniz Ereğli'nin gelişmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizler de lütfen bizi uyarın. Yanlışlarımızda bizi ikaz edin. Anında gereken değişiklikleri yapacağız. Ancak takdir edersiziniz ki her talepte değişiklik olacak, diye bir durum yok. Gereken çalışmaları yapacağız bu talepler üzerinde, tartışalım, ama halkın menfaatine bir revizyonu hep birlikte gündeme getirelim" diye konuştu.

Posbıyık'ın gündem dışı konuşmasının ardından Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında iki gündem maddesi görüşüldü. 1/5000 ölçekli yeni imar revizyonu nazım imar planına yapılan 72 yazılı itirazı görüşüp değerlendiren İmar Komisyonu raporunun okunduğu 1.madde görüşmelerinde, komisyonun raporu CHP'li Meclis Üyeleri Abdülkadir Sözer, Halil Bozkuş ve Hasan Pınarcık'ın çekimser oylarına rağmen 20 oy ile kabul edildi. Gündemin 2.maddesi gereği, mülkiyeti Karadeniz Ereğli Belediyesi'ne ait Belen Mahallesi Camii'nin müştemilatının Kur'an Kursu olarak kullanılması için tahsis edilmesi konusu da oy birliği ile meclisten geçti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: