Ereğli Belediye Meclisinde "kredi" Gerginliği

CHP Ereğli Belediye Meclisi üyeleri, belediyenin kredi kullanması için yapılan oylamada "hayır" oyu veren CHP'li meclis üyesi Fevzi Ekşi'nin parti

CHP Ereğli Belediye Meclisi üyeleri, belediyenin kredi kullanması için yapılan oylamada "hayır" oyu veren CHP'li meclis üyesi Fevzi Ekşi'nin parti rozetini çıkarmaya çalıştı.

Ereğli Belediye Meclisi, bazı gündem maddelerini görüşmek üzere Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda olağanüstü toplandı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile salona girdiği sırada ayağa kalkmamalarına tepki gösterdiği AK Parti'li Belediye Meclisi üyeleri arasında gündem maddeleri görüşüldüğü sırada zaman zaman tartışma çıktı.

Reklam
Reklam

Toplantıda, belediyenin İller Bankasından 8 milyon liralık kredi kullanmasına karşı çıkan meclis üyeleri ile kredi kullanılmasına destek verenler arasında da tartışma yaşandı.

Görüşmelerin ardından yapılan oylamada, AK Parti'li ve bağımsız üyeler ile CHP'den Fevzi Ekşi'nin aralarında bulunduğu 13 meclis üyesi, "hayır" oyu kullandı. Posbıyık ve 12 CHP'li meclis üyesi ise "evet" oyu verdi.

Posbıyık, çoğunluk elde edilemediği için kredi kullanılamayacağını kaydederek, toplantıyı bitirdi.

Toplantı çıkışında ise "Borçlanmaya hayır" diye bağıran Ekşi'ye CHP'li diğer üyeler tepki gösterdi. Bu kişilerden bazıları, Ekşi'nin ceketindeki parti rozetini çıkartmaya çalıştı.

Gerginlik, vatandaşlar ve bazı belediye meclis üyelerinin tarafları sakinleştirmesiyle sona erdi.

Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Erdinç Aksoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: