Ereğli Belediyesi, 5 Camide Bin Seccade Dağıttı

Zonguldak’ın Ereğli Belediyesi tarafından Orta Cami, Ali Molla, İsmail Ağa, İskele ve Hatip camilerinde cuma...

Zonguldak’ın Ereğli Belediyesi tarafından Orta Cami, Ali Molla, İsmail Ağa, İskele ve Hatip camilerinde cuma namazı öncesi bin adet seccade dağıtıldı.

Ereğli Belediyesi tarafından hazırlanan bin adet seccade, bugün Cuma namazı öncesinde cemaate dağıtıldı. Orta Cami, Ali Molla, İsmail Ağa, İskele ve Hatip camilerinde dağıtımı gerçekleştirilen seccadeleri yanlış kullanan vatandaşlar ise zabıta ekipleri tarafından uyarıldı. Cuma namaz için Bozahane camisine giden Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, namaz çıkışı sonrasında açıklama da bulundu. Posbıyık açıklamasında, "Bilindiği gibi Belediyemiz bünyesinde Mezarlıklar Müdürlüğü kurulmasının ardından bu yönde sosyal projelerimize hız vermiştik. Cemaatin karton üzerinde namaz kılmaya mecbur kalmaması için bir proje geliştirdik. Camilerimiz için özel seccadeler yaptırdık. Yağmurdan, güneşten etkilenmeyecek seccadeleri, camilerimize yerleştirdik. Cuma günleri namazlarını cami dışında kılacak kişiler, seccadelerini görevlilerden alacak, namazını kıldıktan sonra da teslim edecekler." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: