Ereğli Belediyesi, Cuma Namazı Sonrası Aşure Dağıttı

Zonguldak Ereğli Belediyesi, Muharrem ayının 10. günü kutlanan Aşure Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında...

Zonguldak Ereğli Belediyesi, Muharrem ayının 10. günü kutlanan Aşure Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında cuma namazı sonrasında kent merkezinde bulunan Abdi İpekçi Sergi Salonu önünde halka aşure ikram edildi.

Abdi İpekçi Sergi Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. 5 bin kişilik hazırlanan aşure dağıtımından önce konuşma yapan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye olarak yılbaşından sonra hizmete girecek olan hastalara evlerde bakım projesi hakkında bilgiler verdi. Hastaların tedavi ve bakımlarının yapılacağını dile getiren Başkan Posbıyık, evlerin de temizleneceğini söyledi. Cenaze hizmetleri ve camilerde yapılacak olan çalışmaları da anlatan Başkan Posbıyık, Belen’de yapılması planlanan yeni mezarlığın yerinin alındığını söyledi.

Reklam
Reklam

Başkan Posbıyık’ın konuşmasının ardından aşure duasına geçildi. Duanın ardından aşurenin dağıtımını Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptı. Aşure dağıtımı ile etkinlik sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: