Ereğli Belediyesi, 'kadına Yönelik Şiddetle Mücadele'de Yer Alacak

Zonguldak Ereğli Belediyesi, 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK’ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi Hibe Programı...

Zonguldak Ereğli Belediyesi, 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK’ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi Hibe Programı Protokolü'ne imza attı.

Ereğli Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl sivil toplum diyaloguna yönelik hazırlanan "Girişim Türkiye-Sivil Toplum ve AB Topluluğu’nda Demokratik Katılımın Geliştirilmesi, Türkiye'deki Üçüncü Sektör ve Sosyal İçerme " isimli proje, İtalya’nın Friuli Venezia Giulia Bölge İdaresi tarafından ödüllendirilmişti. Bu proje, onaylanan 27 proje teklifi içinde en iyi değerlendirme puanı alarak, sıralamada birinci proje olmuştu.

Reklam
Reklam

Kardeş kentler arası ortak proje üretme konusunda bu başarıyı sağlayan Karadeniz Ereğli Belediyesi, bunun yanında merkezi Nevşehir’de bulunan Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği’nin proje lideri olduğu Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları’nın Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Hibe Programı Ortaklık Sözleşmesi’ni imzaladı.

Protokol, Monfalcone Belediyesi ve İtalyan Yerel Demokrasi Ajansı Birliği yetkilisi Diego Santaliana tarafından Nevşehir’e götürülecek. Projenin imza altına alınması için ülkemize gelen İtalya’nın Monfalcone Belediyesi ve İtalyan Yerel Demokrasi Ajansı Birliği yetkilisi Diego Santaliana, bu gün Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Halil Posbıyık hazırlanan protokole imza atarak Santaliana’ya teslim etti. Posbıyık, yakın sayılabilecek bir süre öncesinde kardeş kent ilişkilerini başlattıkları İtalya’nın Monfalcone Belediyesi ile önemli bir birliktelik gerçekleştirerek kayda değer sosyal projelere imza attıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz