Ereğli Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri bilim sergisi açtı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan 'Bilim ve Teknoloji Sergisi' törenle...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan 'Bilim ve Teknoloji Sergisi' törenle açıldı. Ereğli Atatürk Kültür Merkezi Zeki Oral Sergi Salonu'ndaki sergide, öğrencilerin hazırladığı teknolojik çalışmalar yer alıyor.

Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin teknolojik çalışmalarının yer aldığı sergi, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Sergide son dönemlerde otomobil firmalarının ilgisini çeken 'Kör Nokta' projesi oldu. Yaklaşık 2 sene önce hazırladıkları projenin patentini alamadıklarını kaydeden öğretmenler, her sene projeyi geliştirdiklerini belirtti. Öğretmenler, imkansızlık nedeniyle patentini alamadıkları projelerine sahip çıkamamaktan yakındı.

Reklam
Reklam

Okulun metal teknolojileri öğretmeni Tevfik Cengiz, “Sergimizde Commenius Projesi kapsamında 'Şehrimin Enerji Geleceği' konulu proje yarışmasında yurt dışı etkinlikleri yapılıyor. Amacı yenilebilir kaynakları elektrik enerjisine dönüştürmek. Bizler de bu projeye kendi hazırladığımız çalışmalarla katıldık. Burada bu projenin yanı sıra makine teknolojileri alanı, elektrik elektronik teknolojileri alanı, metal teknolojileri alanı ve dallarında endüstri meslek lisesi olarak değişik projelerimiz sergilenmektedir. Ayrıca Robot Kulübü yeni robotlarını da tanıtmakta.” dedi.

Serginin cumartesi gününe kadar açık kalacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: