Ereğli Müftüsü Erkan'dan Huzurevi Ve Hastane Ziyareti

Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan ve beraberindekiler, Ereğli Devlet Hastanesi ile Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi'ni ziyaret etti.

Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan ve beraberindekiler, Ereğli Devlet Hastanesi ile Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi'ni ziyaret etti.

Erkan, ziyaretlere ilişkin yaptığı açıklamada, her toplumda mutlaka korunmaya muhtaç insanların olabileceğini söyledi.

Bunların başında da hasta, yaşlı, sakat, zihinsel veya bedensel engelli insanların geldiğini anlatan Erkan, şöyle konuştu:

"Dinimiz 'canı korumayı' dinin beş temel prensibinden biri olarak kabul etmiştir. Bu sebeple kişinin sağlığını koruması dinimizin bir emridir. Hastalıklar yaratıcı tarafından verilen bir imtihan vesilesidir. İmtihandan başarıyla çıkmak için sabretmek, hastalıklara karşı tedbir almak ve tedavi yollarını araştırmak gerekmektedir. Aynı zamanda bunlar Müslüman için bir görevdir. Zira yüce dinimiz, sağlığı korumak amacıyla maddi ve manevi tedavi usullerine başvurarak tedbir almamızı önermiştir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: