Ereğli’de gaz kesintisine neden olan arıza giderildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde doğalgaz hattındaki otomatik açma kapama sisteminin kilitlenmesi nedeniyle gaz kesintisine neden olan...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde doğalgaz hattındaki otomatik açma kapama sisteminin kilitlenmesi nedeniyle gaz kesintisine neden olan arıza giderildi. Sorunun çözülmesiyle Ereğli ve Erdemir'e tekrar gaz verilmeye başlandı.
Aksa Düzce Ereğli Doğal Gaz Dağıtım AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, “Şirketimize BOTAŞ tarafından devredilen tesisler ve boru hatları üzerinde bulunan otomatik açma kapama tertibatlı vananın dışarıdan aldığı ve nedeni henüz tespit edilememiş olan bir sinyal nedeniyle saat 09.00’da otomatik olarak kapanması sonucu; Karadeniz Ereğli’nin bir bölümü ve Erdemir’i besleyen ana şehir şebekesi gaz basıncı düşmüştür." denildi.
Basınç düşüklüğü nedeniyle şebeke içinde birikme yapan kokulandırma maddesinin bazı bölgelerde aşırı koku yayması nedeniyle vatandaşların şirkete ihbarda bulunduğu kaydedilen açıklamada, "Otomatik kapatma vanasının saat 09.40 itibariyle tekrar açılarak şebekenin normal hale getirilmesi ile sorun giderilmiştir. Şebekede biriken kokulandırma maddesi de kısa bir süre içinde seyrelerek normal seviyesine düşecektir. Ayrıca; vananın kapatması sonucu meydana gelen basınç yetersizliği nedeniyle devre dışı kalan abonelerimize yeniden gaz arzı sağlanması çalışmalarında tamamlanma aşamasına gelinmiştir. Otomatik kapama sistemi nedeniyle yaşanan sorunun tekrarlamaması için sistemin gaz arzını hiçbir şekilde etkilemeyecek önlemler hızla alınacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz