Ereğli'de Huzurevi Sakinlerine Sağlık Taraması

 Ereğli Sağlık Müdürlüğü ve Ereğli Verem Savaş Dispanseri tarafından, Vasfiye Ergin Huzurevi sakinlerine sağlık taraması yapıldı.

Ereğli Sağlık Müdürlüğü ve Ereğli Verem Savaş Dispanseri tarafından, Vasfiye Ergin Huzurevi sakinlerine sağlık taraması yapıldı. Vasfiye Ergin Huzurevi Müdürü Cumali Akçay, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşlıların hastalık ve ölüm korkusundan dolayı doktorlara ilgisi olduğunu söyledi. Yapılan sağlık taramasının, huzurevi sakinlerine moral verdiğini belirten Akçay, emeği geçenlere teşekkür etti. Ereğli Verem Savaş Dispanseri Sorumlu Hekimi Gülfidan Karadeniz de halk arasında verem olarak bilinen tüberküloz rahatsızlığına, toplu yaşam alanlarında daha sık rastlandığını, bu kapsamda, huzurevindeki yaşlılara verem tarama testi olan PPD taramasının yapıldığını dile getirdi. Ereğli Sağlık Müdürü Mehmet Emin Güney ise başlattıkları uygulamanın 6 ayda bir sağlık taraması, yılda bir kez de verem taraması olarak devam edeceğini aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: