Ereğli'de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni

Ereğli ilçesinde uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika töreni yapıldı.

Ereğli ilçesinde uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika töreni yapıldı.

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, bir otelde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, merkez, Devrek, Çaycuma ve Ereğli ilçelerinde toplam 200 kursiyerin katılımıyla girişimcilik kursunu düzenlendiklerini söyledi.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisinin işsizlik olduğuna dikkati çeken Demirsu, şöyle konuştu:

"İşsizlik üretimin ve girişimciliğin az olduğu yerlerde kendini göstermektedir. Girişimci sayımız ne kadar olursa işsizliğe de o kadar çare bulmuş oluruz. İster girişimci, ister çalışan olun çok mücadele etmemiz, sabırlı, istikrarlı olmamız gerekiyor. Takıldığımız engeller çok olacaktır. Engellere takılmadan başarıya ulaşmamız gerekiyor aksi takdirde yarı yoldan döndüğümüzde bu meslekte veya başka mesleklerde başarılı olamayız."

Reklam
Reklam

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Zonguldak İl Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Yıldırım da eğitimleri önemsediklerini, böylece bilinçli girişimcilerin yetiştirildiğini belirtti.

Protokol üyeleri tarafından kursu bitirenlere sertifikaları verildi.

Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz