Ereğli'deki Gönüllü Itfaiyecilik Kursu

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, gönüllü itfaiyecilik kurslarında 125 kişinin eğitimden geçirildiğini bildirdi.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, gönüllü itfaiyecilik kurslarında 125 kişinin eğitimden geçirildiğini bildirdi. Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, itfaiyecilik kurslarına bugüne kadar 83 erkek ve 42 kadının katıldığını söyledi. Kursa katılanlara yangın, doğal afetler, trafik kazaları, kimyasallar, ilk yardım ve ip bağlama tekniklerinin yanı sıra arama kurtarma konularında teorik bilgiler verdiklerini ifade eden Ateş, şunları kaydetti: "Kursumuz ilk önce 45 saat teorik ardından da 45 saat uygulama olmak üzere toplam 90 saat sürmektedir. Teorik ve uygulama eğitimlerinin ardından gönüllü itfaiyecilik sınavı yapılıyor. Sınavı kazananlara ise belediyemiz tarafından sertifika veriliyor. Amacımız, bölgemizde oluşabilecek herhangi bir afette can ve mal kaybını en az seviyede tutmanın yanı sıra herhangi bir olumsuzluk anında ilk müdahaleyi öğretmek."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: