Eren'in organları bağışlanacak

İSTANBUL (İHA) - Sahneleyecekleri bir oyunun provası sırasında başına sahne dekoru düşen, tiyatrocu Selçuk Uluergüven'in tiyatrocu oğlu Eren Uluergüven, tedavi gördüğü Alman Hastanesi'nden İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Genç tiyatrocunun beyin ölümünün oluşup oluşmadığının Çapa'da netlik kazanacağı ve ailenin organların bağışlanması yönünde karar aldığı bildirildi.

Sağlık durumu ağır olan Eren Uluergüven, Alman Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından, saat 11.00 sıralarında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. Uluergüven Ailesi'nin umutlu bekleyişi sürerken, ağabey Emre Uluergüven, basın mensuplarına açıklama yaptı. Emre Uluergüven, "Beyin ölümünün gerçekleşip gerçekleşmediği hakkında doktorlar bir şey demedi. Eren'in kesin durumu Çapa'da belli olacak. Organ bağışı yapacağız. Organ bekleyen insanların yaşaması için, bu tür bağışlar şart. Bizim üzüntümüz, organ bağışı sayesinden mutluluğa dönüşebilir" dedi.

Reklam
Reklam

Dr. İsmail Şimşek ile Dr. Seran Şimşir'in ortaklaşa yaptıkları açıklamada ise, "Hasta bize geldiğinde beyinde ağır bir hasar vardı. Ameliyatın ardından, hasta iyileşemedi. Aksine ağır bir duruma girdi. Daha sonra kendisini yoğun bakıma aldık. Beyin iyileşmesi açısında geri dönüşüm olmadığı anlaşıldı. Tüm müdahaleleri yaptık, fakat bugün ailesinin rızasıyla organ nakli için İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkini gerçekleştiriyoruz. Bizce yapılacak bir şey kalmamıştı. Resmi makamlar beyin ölümünün gerçekleşip gerçekleşmediğinin kanıtı için karar verecek" ifadelerini kullandı.

Uluergüven ambulansla hastaneden çıkarılırken, baba Selçuk Uluergüven ve annesi sinir krizleri geçidi.