Erezyonla Mücadele Haftası

TEMA Vakfı İl Temsilciliği ile İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde kente yaklaşık 4 bin meşe tohumu dikileceği bildirildi.

TEMA Vakfı İl Temsilciliği ile İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde kente yaklaşık 4 bin meşe tohumu dikileceği bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende konuşan TEMA Vakfı İl Temsilcisi Gülser Bülbül, TEMA gönüllüleri olarak havanın, suyun toprağın ve yeşil örtünün korunması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Amaçlarının çocuklara gelecekte yeşil bir örtü bırakmak olduğunu ifade eden Bülbül, "Çevremizi, doğayı yok ediyoruz. Bunun önüne geçebilmek için el birliği ile çalışmamız gerekiyor. 'Yeşili kaybeden yaşamı kaybeder' diye düşünüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Bülbül, Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü bahçesine 500, il genelinde ise yaklaşık 4 bin meşe tohumu dikeceklerini kaydetti. Bülbül daha sonra, TEMA gönüllüleri ile İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına meşe tohumunun nasıl dikileceği konusunda bilgi verdi.

İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram ise TEMA ile birlikte yürüttükleri çalışma kapsamında Burdur'daki ormanlık alanları genişletmeyi amaçladıklarını belirtti.

"Yeşili korumanın yaşamı koruma" anlamına geldiğini dile getiren Şenbayram, çalışmaya destek verenlere teşekkür etti.

Etkinliğe katılanlar önceden hazırlanmış poşetlerin içine meşe tohumu dikti. Meşe tohumlarının yeşerdikten sonra kentin farklı noktalarına dikileceği kaydedildi.

Muhabir: Gökmen Yüce

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: