Ergan Dağı Için 4 Otel Ilana Çıktı

Erzincan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Ergan Dağı Kayak Tesisleri'nin bulunduğu alanda 4 otelin...

Erzincan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Ergan Dağı Kayak Tesisleri'nin bulunduğu alanda 4 otelin ilana çıktığını, yaşanan gelişmenin Erzincan için olumlu bur süreç olduğunu söyledi.

İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantısında gündem dışında açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, özellikle Erzincanlıları yakından ilgilendiren Ergan Dağı Kayak Merkezi bölgesine yapılmak üzere 4 otelin ilana çıktığını ifade etti.

Ergan Dağı'nın Erzincan için çok önemli bir yatırım olduğunu hatırlatan Tuygun, “Burada ki durum şu; Ergan Dağı'nı biz açarken biz burayı deneyelim, hazırlıklarımızı bitirelim. Ama büyük bir talep, büyük bir yoğunluk oldu. Bazen şikâyetler oluyor. Teleski ve gondol çalışmıyor. Vatandaşlarımızın bilmesi adına söylüyorum. Akbulut Kayak tesislerinin de koordinasyon ve bütçe planlama yürütmesini özel idare yapar. Zaten oranın mülkiyeti özel idareye aittir. Şu anda iki kayak merkezinde hareket ediyoruz. Bu hafta sonundan sonra inşallah Gençlik Spor Müdürlüğüne yetki verilecek. Burası bu haftadan sonra daha profesyonel ve daha sistemli çalışacak. Ergan dağına için 4 otel ilana çıktı. Memlekete hayırlı olsun. Bu ilan Dünya çapında bir ilandır. Biz Erzincanlı işadamlarımızın da bu ilana talip olmasını arzu ederiz. Kültür Bakanlığı internet sitesinden ihaleye girecekler şartnameyi alabilirler. İhalede 5 Yıldızlı Otel var bin yataklı. 4 yıldızlı otel var 800 yataklı, 200 kişilik ve bir de 150 kişilik otel ilana çıktı. İş mecrasında yürüyor. Bu büyük bir projedir." dedi.

Reklam
Reklam

ERGAN DAĞI DÜNYA PROJESİDİR

Yapılan eleştirileri dikkate aldıklarını ve Ergan Dağı projesinin Dünya projesi olduğunu hatırlatan Tuygun, yapılan eleştirileri dikkate alarak çalışacaklarını ifade etti. 'Bu bir dünya projesidir. Bu Doğu Anadolu’da Türkiye’nin önemli bir projesidir' diyen Tuygun, şöyle konuştu: "Bu bir kaldırım işi değildir. Yol işi değildir. Bu bir Dünya projesidir. Yapılanlar ortadadır. Burayı kim yaptı? Bura kimin? Ben cevabımı veriyorum. Buranın sahibi NASA. Oradaki arkadaşlarda uzaydan geldi yaptılar. Yani böyle bir soru, böyle bir mizah olmaz. Burası nasıl çalışacak? Buranın çalışma sistemi bellidir. Devletle yürüyor. Devlet diyor ki; otelleri ben yürüteceğim, özel idareyle birlikte burayı yapacaksınız' diyor. Biz de 3,5 yıldır dinliyoruz. Vicdanen şunu söyleyebilirim. Açılmadığı halde, Erzincan halkının yüzde 95’i oraya gitti. Erzincanlı çocuğuyla kendisinin gittiği ana baba günü olan bir yerde vatandaşlardan dinliyorum. Allah buraya emek verenlerden razı olsun. Bu nokta da bakanı, milletvekili, meclisi ve valisine ben de şahsım olarak teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

KARLA MÜCADELE ÖNEMLİ BAŞARI SAĞLANDI

Karla mücadele konusunda özellikle Köylere Hizmet Götürme Birliği ekiplerini tebrik eden İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, "Geçtiğimiz ay şiddetli yağan karın sonucunda başarılı çalışmalarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Karın yağdığı ikinci gün akşamı başta büyük köyler ve Erzincan merkez olmak üzere bütün yolları arkadaşlarımız açtılar. Açmasalardı okullar eğitime devam edemeyecekti. Çünkü taşımalı eğitimde bizim binlerce öğrencimiz var. İyi bir başarı yakaladık. 3 bin kilometrelik yol ağına sahip alanda, Doğu’da belki ilk defa 2 gün sonra köylere ulaşan bir kurum olarak ben arkadaşlara teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: