Ergan Dağı Kayak Merkezi Gün Sayıyor

Uluslararası Dağ Kayağı 1. Ayak Yarışması’na gün sayan Ergan Dağı Kayak Merkezinde çalışmalar hızla tamamlanıyor.Ergan...

Uluslararası Dağ Kayağı 1. Ayak Yarışması’na gün sayan Ergan Dağı Kayak Merkezinde çalışmalar hızla tamamlanıyor.

Ergan Dağı Kayak Merkezi Mart ayında Erzincan’da düzenlenecek olan Uluslararası Dağ Kayağı 1. Ayak Yarışması ile kayak sezonuna açılıyor.

Türkiye’nin en uzun kayak pistine sahip olan Ergan’da refüj, aydınlatma çalışmaları tamamlandı. Gondol sisteminin birinci etap çalışmasında sona gelindi.

Erzincan Valisi Selman Yenigün, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi ile birlikte Ergan Dağı Kayak Tesislerinde incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Teleferik gondolu üst ve alt istasyonu, bu iki istasyon arasında daha önce temeli atılan ve yapımı devam eden yeni günübirlik tesisin durumu, çevre düzenlemeleri, kayak tesisleri alanına giden yolun asfaltlanması ve ışıklandırma çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Yenigün, yüklenici firma yetkililerinden kayak merkezinde mevcut çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı.

alt ve üst istasyon günübirlik tesisinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Vali Yenigün, 6.4 km mesafedeki çift şeritli Yaylabaşı - Ergan Kayak Merkezi yolunun sıcak asfaltlanması, refüj ve aydınlatma işinin tamamlandığını, Gondol Mekanik Tesisi Ergan Dağı Oteller Bölgesi, 1. etap telesiyej istasyonu arası gondol mekanik sisteminin %90’nın tamamlandığını söyledi.

Vali Yenigün; “2006 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Kış Turizm Merkezi ilan edilen Türkiye'nin en büyük ve en önemli kayak merkezleri konumunda olan Ergan Dağı Kayak Merkezi yakında hizmete girecek. 2012-2013 kış sezonunda büyük katılımlı bir yarışma ile hizmete sunulacak olan Ergan Dağı Kayak Tesislerinde; Dünya Dağ Kayağı Federasyonu tarafından onaylanan ve 2013 yılının Mart ayında Ergan Dağı Kayak Tesislerinde Dünya Dağ Kayağı 1. Ayak yarışması yapılacak. Ülkemizden ve çeşitli ülkelerden sporcuların katılacağı bu yarışmalar ile Ergan Dağı Kayak Tesisleri kış turizminde kendisini gösterecek” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: