Ergani Milli Eğitim Müdürü Köy Okullarını Gezdi

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, bu yıl yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS)...

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, bu yıl yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) ilçe genelinde yüzde 20’lik başarı oranı yakalayan merkeze bağlı Kesentaş İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulundu.

Ergani Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, Kesentaş İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından karşılandı. Öğretmenlerle bir araya gelen Atabey, sağlanan başarıda emeği geçen öğretmenlere teşekkür ederek, bu başarının sürdürülebilmesi için milli eğitim olarak ellerinden gelen desteği sunacaklarının altını çizdi. Bu yılki SBS'ye giren 63 öğrenciden 20’sinin büyük bir başarı örneği sergileyerek, başta Fen Lisesi olmak üzere, Rekabet Kurumu, Sağlık ve Anadolu liselerine girmeye hak kazandıklarını belirten Atabey, ilçenin başarı sıralamasında ilk üçte bulunan Kesentaş İlköğretim Okulu'nun ortaya koyduğu bu başarının ilçedeki tüm okullara örnek teşkil etmesi gerektiğini söyledi. Atabey konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

"SBS sonuçlarına göre yerleşen öğrenci sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 20 civarında bir artış sağlamıştır. Bu çok önemli bir başarıdır. Öğretmen ve idarecilerimizin özverili çalışmaları ile Kaymakamımız Erdinç Yılmaz’ın destekleri, yakın ilgi ve alakaları böyle bir sonucu ortaya çıkarmıştır. Yeni eğitim- öğretim yılında hedefimizi biraz daha büyüterek, mevcut başarı düzeyinin üzerine çıkarmaya çalışacağız.”

Atabey daha sonra, sınıfları yerinde ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: