Ergani'de 19 Kadına Koruma

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için çıkartılan yasa kapsamında, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 2013 yılının ilk üç...

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için çıkartılan yasa kapsamında, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 2013 yılının ilk üç ayında, eşinden fiziki şiddet gören 19 kadın polis koruması altına alındı.

Ergani ilçesinde son üç ay içerisinde, eşinden fiziki şiddet gören 19 kadın polise başvurarak destek istedi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için çıkartılan yasa dahilinde, Ergani'de 2013 yılının ilk üç ayında, 19 kadın eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle polis koruması altına alınırken, son bir ay içerisinde 2 kadın ise kadın sığınma evine gönderildi. Yasa kapsamında adli mercilerce hayata geçirilen uygulama çerçevesinde, eşine şiddet uygulayan kişilere evden uzaklaştırma cezaları verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, kadına yönelik şiddetin azaltılması için yürüttüğü çalışma kapsamında çıkartılan kanunla, yurt genelinde şiddete maruz kaldığı tespit edilen kadınlar polis koruması altına alınmaya başlandı.

Reklam
Reklam

"KADINA YÖNELİK SUÇLARI AZALTMAK, KADINA BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRMEKLE OLACAKTIR"

Kadının eşinden şiddet görmesinin sadece kadını değil, tüm aile fertlerini derinden etkilediğini ifade eden Ergani Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Hira Sema Kalkan, "Şiddet ortamı olan ailelerde temel güven duygularıyla ilgili sıkıntılar yaşanmaktadır. Gerek şiddet gören kadınlarda, gerekse bundan etkilenen çocuklarda öncelikle bir güven problemi, buna bağlı olarak da iletişim bozukluğu sorunu ortaya çıkabilmektedir. Bu da aile kurumunu temelde çok derin bir şekilde sarsabilmektedir. Özellikle kapalı toplumlarda, aile içi şiddete maruz kalan kadınların büyük bölümü şiddete boyun eğerek, yaşadıkları travmayı dışarıya yansıtamıyor. Eldeki resmi veriler az gibi görünse de, aslında şiddete maruz kalarak bunu ifade edemeyen çok sayıda kadın var. Bir bölgede kolluk güçlerini arttırmak suçu azaltmaz. Kadına yönelik suçları azaltmak, kadına bakış açısını değiştirmekle olacaktır. Kadının bedenini erkek tahakkümü altına alan anlayış değişmediği sürece, yasaların veya buna bağlı olarak kolluk güçlerinin sorunun çözümünde etkili rol oynayacağını pek zannetmiyorum. Aile reisi denilen kişiye toplum öyle yetkiler veriyor ki, o kişiler aldıkları yetkiyle karısını da dövebiliyor, çocuğunu da dövebiliyor. Öncelikle toplumun bireyler üzerindeki bu yetkiyi kaldırması gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: