Ergani'de Kurbanlıklar Görücüye Çıktı

Ergani ilçesinde besiciler, kurbanlıklarını görücüye çıkardı.

Ergani ilçesinde besiciler, kurbanlıklarını görücüye çıkardı.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala besiciler, ilçede kurulan canlı hayvan pazarında kurbanlık hayvanlarını getirerek satışa sunmaya başladı. Pazarda, küçükbaş hayvanların fiyatı 300 ile 700 lira arasında değişirken, büyükbaş hayvanlar ise bin 500 lira ile 7 bin lira arasında alıcı buluyor.

Yüksek ot ve saman fiyatlarının hayvan satışını büyük ölçüde etkilediğinden yakınan besicilerden Halim Tuna, bu yıl mahsulün az olmasından dolayı saman ve ot fiyatının aşırı derecede zamlandığını ifade ederek, "Onun için kimse hayvan almadı. Geçen yıl 3 bin ile 3 bin 500 liraya satılan düveler bu yıl 2 bin, 2 bin 500 lira dahi etmiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Eyyüp Kahramanoğlu da Kurban Bayramı öncesinde hayvanlarını satışa çıkaracak besicilerin dikkatli olması gerektiğini belirterek, pasaportu, nakil belgesi, kulak küpesi bulunmayan hayvanların pazar yerlerine alınmayacağını ve diğer illere sevkinin yapılmayacağını bildirdi.

Muhabir: Ekrem Senvar / Meral Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz