Ergene Havzasındaki Kirlilik

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Lüleburgaz temsilcisi Hakan Dedeoğlu, nehirdeki kirliliğin canlı yaşamını tehdit ettiğini

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Lüleburgaz temsilcisi Hakan Dedeoğlu, nehirdeki kirliliğin canlı yaşamını tehdit ettiğini bildirdi.

Dedeoğlu, nehirdeki kirliliğe ilişkin yaptığı açıklamada, nehirden gelen kokunun çevrede durulamayacak derecede rahatsız edici olduğunu söyledi. Çarpık sanayileşmenin önüne geçilmesi gerektiğini belirten Dedeoğlu, şunları kaydetti:

"Trakya denilince akla tarım ve hayvancılık gelir. Tarım alanlarının önemli bir bölümü de Ergene nehrinden akan pis su ile beslenmektedir. Ayrıca, yaz aylarında nehirden gelen pis koku Lüleburgazlı'ları rahatsız etmektedir. Buradaki kirlilik canlı yaşamını da tehdit etmektedir. Yetkililerin acilen Trakya'nın kanayan yarası olan Ergene Nehri'ni temizlemesi gerekiyor."

Reklam
Reklam

Muhabir: Salim Tiran/Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz