Ergene Nehri'ndeki Kirlilik

Trakya'da bulunan Ergene Nehri'ndeki kirliliğe dikkati çekmek amacıyla Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden Ankara'ya yürüyüş başlatan Trakya Halk Komitesi üyesi 8 kişi,

Trakya'da bulunan Ergene Nehri'ndeki kirliliğe dikkati çekmek amacıyla Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden Ankara'ya yürüyüş başlatan Trakya Halk Komitesi üyesi 8 kişi, 34 günde 600 kilometre yol katederek Eskişehir'e ulaştı.

Grupta yer alan Bülent Uluada, gazetecilere yaptığı açıklamada, eskiden balık tutulan, yüzülen ve su içilebilen Ergene Nehri'nde bugün var olan kirlilik sorununa dikkati çekmek ve çözüm için bir adım atmak amacıyla 10 Haziran'da Uzunköprü'den Ankara'ya yürüyüşe başladıklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

İlk hedeflerinin 40 köy, 3 belde ve iki ilçeden geçerek İstanbul'a ulaşmak olduğunu ve bunu gerçekleştirdiklerini belirten Uluada, "İstanbul'a ulaştığımızda topladığımız imza sayısı 11 bin 700'e ulaşmıştı. İstanbul'dan sonra Yalova, Bursa ve ardından yürüyüşümüzün 34'üncü gününde Eskişehir'deyiz. Şu ana kadar 600 kilometre yol kat ettik ve daha 210 kilometre yolumuz var" dedi.

Uluada, sıcakta yürümenin zor olduğunu anlatarak, günde ortalama 30 kilometre yürüdüklerini kaydetti.

Yürüyüş sırasında bir veya iki saatte bir mola verdiklerini dile getiren Uluada, şöyle konuştu:

"Yemek yiyeceğimiz zaman molalarımızı bir saate çıkarıyoruz. Çok fazla sıvı tüketiyoruz. Akşam erken yatıp, sabah erken yola çıkıyoruz. Özellikle kamyon şoförlerinden çok büyük destek gördük. Kornalarıyla bize eşlik ettiler. Hatta bazen biz dalgın dalgın yürürken, korna çalarak bizi ürküttüler. Sohbet ettiğimiz kamyoncu arkadaşlardan bazıları da sorunumuza sahip çıkıp bize ikramda bulundu."

Uluada, en geç 23 Temmuz'da Ankara'da olmayı planladıklarını söyleyerek, Ergene Nehri'nin temizlenmesi talebiyle topladıkları imzaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle Trakya illerinin milletvekillerine sunacaklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Oktay Özden / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: