Ergenekon Davası İçin Yüzlerce Kişi Silivri’ye Geldi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine devam edilen Ergenekon davası sırasında duruşma salonu girişinde izdiham...

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine devam edilen Ergenekon davası sırasında duruşma salonu girişinde izdiham yaşandı. Mütalaa verilmesi beklenen duruşma öncesi Silivri Cezaevi Kampüsü önünde yüzlerce kişi toplandı.

Ergenekon davasının bugün görülecek 270. duruşmasında savcının mütalaasını açıklaması bekleniyor. Silivri Cezaevi Kampüsü önünde bulunan büyük duruşma salonunda görülecek dava öncesi salon kapısında izdiham yaşandı.

Duruşma salonunun kapısında yaşanan izdiham sırasında ezilme tehlikesi geçirenler oldu. Yaşanan izdiham sırasında jandarma görevlileri ile izleyiciler ve zaman zaman da izleyicilerin kendi aralarında tartıştıkları görüldü.

Reklam
Reklam

Birçok avukat ile basın mensubu salonun olduğu bölüme yaklaşık 1 saatlik çabanın ardından girebilirken davanın birçok sanığı ise yaşanan izdihamdan salona giremedi.

Öte yandan duruşma öncesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İşçi Partisi (İP) ve çeşitli sivil toplum örgütlerine üye yüzlerce kişi Silivri Cezaevi önünde toplandı. İzleyici olarak içeri girmek isteyen kalabalık, girişte yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Ellerinde Türk bayrakları ile cezaevi önünde bekleyen kalabalık ise söyledikleri şarkılarla sanıklara destek verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: