Ergenekon Davası Sanığı Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nu Suçladı

Ergenekon davasında, Osman Yıldırım’ın son savunması sırasında, sanık ve avukatlarını Danıştay saldırısına destek vermekle suçlayan...

Ergenekon davasında, Osman Yıldırım’ın son savunması sırasında, sanık ve avukatlarını Danıştay saldırısına destek vermekle suçlayan ifadeleri nedeniyle duruşmada gergin anlar yaşandı. Osman Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da yargıya saldıranları kahraman yapmakla suçladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının duruşmasında sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarının alınmasına devam edildi. Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine bombalı saldırı davasının Ergenekon ile birleştirilmesinin dayanaklarından olan ifadeleri veren Osman Yıldırım, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunması için hazır olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Mütaalada, darbeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilen ve Danıştay saldırısına ilişkin de suçundan ‘gönüllü olarak vazgeçtiği’ gerekçesiyle’ beraati istenen, Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan 3. el bombası eylemine karışmadığı için de beraati talep edilen Osman Yıldırım’ın savunması sırasında salonda gergin anlar yaşandı.

Tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün, 1. iddianamenin dayanağı olan firari şüpheli Tuncay Güney’den hakaret ile söz ettiğini hatırlatan Yıldırım, "Kendisi istihbaratçı olan Veli Küçük'ün, soruşturmadan birini yanına alması mümkün müdür?" diye konuştu.

Veli Küçük’ün "KCK’lier serbest bırakılıyor, buradakiler tutuklu" şeklinde sözler söylediğini hatırlatan Yıldırım "Bu davada 200 kişinin tutuksuz yargılanması, adil yargılamanın göstergesidir." diye konuştu.

Avukat Zeynep Küçük’ün, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi’ne el bombalı saldırıya ilişkin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden görülen davanın karar duruşmasında "Osman Yıldırım, Atatürk’e hakaret içeren sözler sarf etti" dediğini hatırlatan Yıldırım, "Ben orada ironi yaptım. Meşru olmayan bir karara karşı konuştum. Çok önemli bir davayı 2-3 kişinin üzerine yıkarak faili meçhul bırakılmasına yönelik bir tepkiydi sözlerim. Ancak sözlerim makaslanmıştır. Nasıl konuşmaya başladığım dinlettirilmedi." dedi.

Reklam
Reklam

Osman Yıldırım’ın, Danıştay davasına bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Karadeniz ile ilgili suçlayıcı sözler de sarf etmesi üzerine Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese suç oluşturabilecek hakaret içerikli sözler söylememesi için uyardı.

17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay baskınında öldürülen Danıştay 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in cenaze törenine ilişkin Veli Küçük’ün "Laik ve cumhuriyetçi kitle ilk defa gerçek gücünü cenaze töreninde direniş sergileyerek gösterdi." sözlerini hatırlatan Yıldırım, "Veli Küçük ifadesinde ‘Ulusalcılar Danıştay saldırısında ölen yargıcın cenazesinde direniş gösterdi. Protesto etti’ diyor. Aslında Veli Küçük'ün şehit ettirdiği yargıcın cenazesinde ulusalcı ve Kemalistler provakasyon yapmıştır. CHP, İşçi Partisi, ETÖ (Ergenekon Terör Örgütü) kader birliği suç ortaklığı yaparak bakanları linç etmeyi kalkıştılar. Cenazede ‘Katil Başbakan’, ‘Katil iktidar’ şeklinde sloganlar atıldı.” diye konuştu.

Sanık Yıldırım, "Ulusalcı Kemalistler cezaevi önüne kamp kurmuş, mahkemeye baskın düzenleyerek katilliklerini bir kez daha ispatlamışlardır." dedi. Yıldırım’ın bu sözlerine avukatlar Serkan Günel ile İşçi Partili sanıkların avukatları Hüseyin Çobanoğlu , Sedef Ünal, Can Kurtuluş Önsel, Fırat Kayaönü’nün de aralarında bulunduğu avukatlar tepki gösterdi. Avukatlar, Osman Yıldırım’ın beyanlarına ilişkin suç duyurusunda bulunulmasını istediler.

Reklam
Reklam

Bu itirazların ardından duruşmaya öğle arası verildi. Yıldırım, öğleden sonraki oturumda da CHP ve İşçi Partisi’ni Danıştay saldırısına destek vermekle suçlamaya devam etti. Yıldırım, "Eğer bunların dediği gibi yargı cumhuriyetin değil ise, açıklasınlar da biz de safımızı belirleyelim. Cumhuriyet’te saldıranlara destek vermek için bariyerlerden atlıyorlar, sonra da ayaklarını kırıyorlar. Bariyerden çay, kahve içmek için atlamadılar herhalde. Mahkemeye saldırmak için koşuyorlar. Bu suçüstü halidir. Suç ortaklarının gazını almak için buraya destek vermeye geliyorlar.” ifadesini kullandı.

Osman Yılrırım’ın bu sözlerine tutuklu sanık Aydınlık gazetesi yazarı Hikmet Çiçek bağırarak tepki gösterdi. Osman Yıldırım, "Ben sizi yıllardır dinledim, siz de dinleyeceksiniz" diye bağırdı. Başkan Özese de avukatlardan sanık Yıldırım'ın konuşmasına müdahale edilmemesini istedi. Özese, Yıldırım'ı da suçlandığı konular ve dosya kapsamında hukuki savunma yapması ve salonu germemesi konusunda uyardı.

Reklam
Reklam

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 11 Nisan 2012 tarihinde grup toplantısında 'Ergenekon davasından Silivri Cezaevi’nde yatanların insan hakları ve özgürlükler için bedel ödedikleri' şeklinde konuştuğunu hatırlatan Yıldırım, "Kılıçdaroğlu, vatan ihanet edenleri, yargıya saldıranları kahraman yapıyor. CHP kahraman olmayı anlatıyor." diye konuştu.

Başkan Özese'nin, "Dava dışı beyanlar kim olursa olsun bizi ilgilendirmez" diye uyarıda bulundu.
Osman Yıldırım da "Bunlar dava dışında değil ama bu şekilde savunma yapamayacağım. Devamlı sözüme müdahale ediliyor. Konuşmama izin verilmiyor. Danıştay suikastından sonra Cumhuriyetçiler ve Ulusalcılar bu gösterdikleri tavırla yargıya müdahale ediyorlar. Yargı-Sen, ulusalcı sivil toplum kuruluşları, yargıya saldıranların avukatlığını yapıyorlar. Bunlar Türk ve Türkiyeli değil." diye konuştu.

Sanık Yıldırım, "Doğu Perinçek bana ‘Verdiğin ifadeni geri çek. Her türlü maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayalım’ dedi. Ben reddettim." diye konuştu. Sanık Doğu Perinçek’in avukatları hakaret ettiği gerekçesiyle Yıldırım'a tepki gösterdi. Bunun üzerine Yıldırım da "Kes lan" diye bağırdı. Başkan Özese de Yıldırım’ı yine uyardı. Osman Yıldırım ise "Ben bu zihniyeti kaldıramıyorum. ‘Perinçek bana teklifte bulundu’ diyorum. Avukatları ise hakaret ettiğimi iddia ediyorlar. Perinçek benimle konuştuğunda güvenlik kameraları kayıttaydı.” dedi.

Reklam
Reklam

Perinçek’in avukatı Sedef Ünal’ın tepkileri üzerine Osman Yıldırım “Muhterem başkan bu sarışın bayan kimin avukatı. Onu kim konuşturuyor?” diye sordu.

İzleyici bölümünde oturan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan "Sayın Başkan ben milletvekiliyim. Partime sabahtan beri hakaret ediyor. İzin vermeyiniz." dedi. Özese, Yıldırım’a "Savunma kapsamında kalın" diyerek uyarıda bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: