Ergenekon davası tanığı: Deniz Ticaret Odası araştırılsın

Ergenekon ana davasında tanık sıfatıyla ifadesi alınan Serhat İnce, "Ortada Ergenekon diye bir örgüt varsa...

Ergenekon ana davasında tanık sıfatıyla ifadesi alınan Serhat İnce, "Ortada Ergenekon diye bir örgüt varsa finansı konusunda mutlaka Deniz Ticaret Odası'nın payı vardır." iddiasında bulundu. Deniz Ticaret Odasının mercek altına alınması gerektiğini belirten İnce, tutuklu sanıklardan Sedat Peker, Levent Temiz ve Alparslan Arslan ile Veli Küçük arasında telefon görüşmeleri olduğunu öne sürdü.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon ana davasında Serhat İnce tanık sıfatıyla ifade verdi. İnce, tutuklu sanık Sedat Peker'in adamı olduğu öne sürülen Boğaç Kaan Murathan ile temmuz 2003 tarihinde Bodrum'da tanıştığı bilgisini verdi. Danıştay Saldırısı faili tutuklu sanık Alparslan Arslan'ı ülkücü camia içinden ve öğrencilik yıllarında aynı arkadaş ortamından tanıştıklarını anlattı. Sedat Peker'in, o dönem üniversiteli ülkücü gençlere burs verdiğini iddia eden Serhat İnce, "İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nde öğrenciydim. Burslardan ben de faydalandım." dedi.

Reklam
Reklam

Deniz Ticaret Odası'nda da bir süre çalıştığını anlatan Serhat İnce "Eğer Ergenekon örgütü varsa finansı konusunda mutlaka Deniz Ticaret Odası'nın payı vardır. Çünkü ben orada çalıştım ve biliyorum. Eğer Ergenekon Örgütü araştırılacaksa Deniz Ticaret Odası mercek altına alınmalıdır. Oradakilerin Sedat Peker ile yakınlıkları vardı. Ergenekon Davası'nda yargılanan bütün emekli generaller ve paşaların komutanları Deniz Ticaret Odası'nda istihdam ediliyor. Bir örgüt varsa oranın da organik ya da finansal bağı vardır." iddiasında bulundu.

'PEKER SOSYOPAT BİRİYDİ'

Sedat Peker'in lakabının 'boksör' ve 'caz Sedat' olduğunu belirten Serhat İnce, "Sedat Peker, hem hayırsever, hem kabadayı, hem Polat Alemdar. İş adamı, tarihçi. Sedat Peker'in 7-8 tane sıfatı bulunuyordu.Sedat Peker'in sosyopat bir tip olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı. Boğaç Kaan Murathan'ı da tanıdığını söyleyen Serhat İnce "Yüz Sedat Peker bir Boğaç Kaan etmez. Onun gibi bir adamın Sedat Peker'e neden ağabey dediğini anlamıyorum. Boğaç, gerçek bir kabadayı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

'ADİL SERDAR SAÇAN İLE PEKER ARASINDA BAĞLANTI VARDI'

İnce, İkinci Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Adil Serdar Saçan ile Sedat Peker arasında menfaat birlikteliği bulunduğunu öne sürdü. Peker'in en hızlı, en cafcaflı dönemin Adil Serdar Saçan dönemi olduğunu belirten tanık İnce, "Sedat Peker'in gözaltında işkence gördüğüne ilişkin iddiaların danışıklı dövüş olduğunu düşünüyorum. Şarkıcı Küçük Onur'un çıktığı bir yerde Adil Serdar Saçan'ı, Sedat Peker'in adamıyla görmüştüm. Alemde herkes Adil Serdar Saçan’ın Sedat Peker’e yol verdiğini bilir." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: