Ergenekon Davasında Gizli Tanık Yıldız Dinlendi

Ergenekon davasında tanık olarak ifadesine başvurulan gizli tanık Yıldız, dava sanıklarından Ergun Poyraz ile cezaevinden...

Ergenekon davasında tanık olarak ifadesine başvurulan gizli tanık Yıldız, dava sanıklarından Ergun Poyraz ile cezaevinden tanıştığını belirterek "Bize 'Tuncer Kılınç paşa bizim başımız' diyordu. Biz küçük olduğumuz için konuşma hakkı yoktu. Racon böyleydi." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergekon davasında gizli tanık Yıldız dinlendi. Görüntüsü bozularak duruşma salonundaki ekrana yansıtılan Yıldız, sesi de salona bozularak yansıtıldıktan sonra ifade vermeye başladı. Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Ergün Poyraz ile 2007 yılında Kandıra Cezaevi'nde 2 yıl birlikte kaldığını anlatan gizli tanık Yıldız, spora ve bahçeye çıktıklarında Poyraz’ın konuşmalarına tanık olduğunu söyledi. Sedat Şahin ve Mehmet Sarıoğlu'nun en havalı kişiler olduğunu belirten Yıldız, "Ergün Bey geldiğinde o da sohbete katılırdı. Biz küçükler ise kenardan dinlerdik." dedi.

Reklam
Reklam

Poyraz'ın kitaplar yazdığını aktaran gizli tanık, "Spora ve bahçeye çıktığımızda herkes Poyraz'ın etrafında toplanıyordu. Mehmet Ağabey 'Kitapları nasıl yazıyorsun, senin ağan kim?' diye Ergün Poyraz'a sordu. Poyraz da bütün evrakları Tuncer Kılınç Paşa'nın (tutuksuz sanık) verdiğini, kendisinin de yazdığını söyledi. Ayrıca 'Tuncer Kılınç Paşa bizim başımız' diye söyledi." ifadelerini kullandı. Gizli tanık Yıldız, "Poyraz böyle konuşunca Mehmet Ağabey de 'Böyle konuşmalar yapma kamyon çarpar geberirsin' diyerek uyardı." diye konuştu.

Gizli tanık Yıldız, Ergün Poyraz'ın 'Ankara bizim, Danıştay bizim. Ben sizden önce çıkarsam hallederim işinizi. Hakkınızda verilen kararları esastan bozdururum' dediğini iddia etti. Poyraz'ı sadece dinlediklerini ve soru sorma haklarının bulunmadığını belirten gizli tanık, "Cezaevlerinde küçükler büyükleri dinler racon böyledir." dedi. Yıldız, "Ergün Poyraz dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile ilgili yazdığı kitabını avukatı Hüseyin Buzoğlu (tutuksuz sanık) aracılığıyla cezaevinden dışarıya parça parça çıkardığını da söyledi." ifadelerine kullandı.

Reklam
Reklam

Gizli tanık, dinlenmesinin ardından duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in sorularını yanıtladı. Savcı Pekgüzel, "İfadenizde Tuncer Kılınç için söylendiğini iddia ettiğiniz ağalıktan kasıt nedir?" şeklindeki sorusuna gizli tanık Yıldız, "Ergün Poyraz kendisi bu ilişkiler sayesinde ulaştığı belgelerle kitaplar yazdığını söyledi" diye konuştu. Gizli tanık Yıldız, "Ergün Poyraz'ın anlattığına göre , kendisi gözaltına alındığında evini askerle koruyormuş. Ben davayıda takip eden insan değilim. Biz ekmek derdinde olan insanlarız. Korkuyorum böyle şeyler söylediğim için başıma geleceklerden. Ama Ergün Poyraz bütün bu anlattıklarımı gözümün önünde söyledi" dedi.

Söz alan tutuklu sanık Ergün Poyraz, "Ne iş yapıyorsunuz?" diye soru sordu. Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk bu sorunun gizli tanığın kimliğini açığa çıkaracağı gerekçesiyle sorulmasına izin vermedi. Ancak gizli tanık Yıldız, "Söyleyeyim efendim ben araba hırsızıydım." diye cevap verdi. Gizli tanığın bu sözleri duruşma salonunda gülüşmelere neden oldu. Tutuklu sanık Ergün Poyraz gizli tanığı iddialarının doğru olmadığını belirterek, "Cezaevinde böyle bir konuşma olmadı. Tuncer Kılınç ne ağam ne paşam olur." diye konuştu. Bu sözler üzerine gizli tanık Yıldız, "Söylediniz. Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim ki söylediniz." diye ekledi.

Reklam
Reklam

Başkan Hüsnü Çalmuk, duruşma sırasında emekli Albay Dursun Çiçek’in avukatı ve aynı zamanda kızı olan İrem Çiçek’i uyararak “İrem Hanım, hakkında tutanak tutulmuş. Bu olay bir daha gerçekleşirse sizi dışarı çıkarmak zorunda kalırım” dedi. Başkan Çalmuk, konuşmak isteyen İrem Çiçek’e söz vermedi. Konuya ilişkin yazılı açıkla yapan İrem Çiçek, müvekkili Dursun Çiçek’in yanına geçmesi nedeniyle hakkında tutanak tutulduğuna dikkat çekti. Çiçek, salonda avukatlar ile sanıkların yan yana gelmelerini engelleyen düzenlemeyi eleştirdi.

Öte yandan CHP Milletvekilleri Erdal Aksünger, Ali Özgündüz, Hasan Ören, Ali İhsan Köktürk, Birgül Ayman Güler, Mahmut Tanal, ve Kadir Öğüt ile eski MHP milletvekili Deniz Bölükbaşı da duruşmaya izleyici olarak katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: