Ergenekon Davasında Tutuksuz Sanıkların Savunmaları Devam Ediyor

Ergenekon davasının bugünkü oturumunda 5 tutuksuz sanık esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yaptı.İstanbul 13. Ağır...

Ergenekon davasının bugünkü oturumunda 5 tutuksuz sanık esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yaptı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasına devam ediliyor. Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında Oğuzhan Sağıroğlu da savunmasını yaptı. Alevi cemaat liderleri ile Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan’a yapılacak olan suikast listesine teğmenler Cihan Arık ve Onur Özdemir’in adını vermekle suçlanan Oğuzhan Sağıroğlu, "Yasadışı olduğunu düşündüğüm hiçbir yapının içinde yer almadım. Ne eylemde ne de suikastta, devletin aleyhine olan hiçbir yapıda görev almadım. Resmi bir görev olduğuna inandığım için teğmenlerin isimlerini vererek, onlara vesile oldum. Kimlik numaraları ve kan gruplarını bildirdim. Hiçbir terör örgütüne kimlik numarası ve kan grubu bildirilerek girilmez. Ben hem kendim hem de 2 arkadaşım için beraat talep ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Et işiyle uğraştığını belirten tutuksuz sanık Hüdayi Ünlüer de dava konusu Ergenekon terör örgütünü bilmediğini söyledi. Bilmediği halde 28 ay tutuklu kaldığını belirten Ünlüer, "Ruhsatsız silah bulundurmakla suçlanıyorum. Bırakın ruhsatsız silahı, faturasız, belgesiz döner bıçağı, kasap bıçağı bile almadım.” ifadesini kullandı.

20 Mayıs 2013'de mahkemeye kargo aracılığıyla hangi gün duruşmada savunma yapacağına ilişkin mazeret dilekçesi gönderdiğini belirten Öztürk, "Biz burada kimden gönderildiği belli olmayan ihbar mektuplarıyla yargılanıyoruz ancak adımın yazılı olduğu bu kargoyu mahkemeniz kabul etmiyor." sözleriyle mahkemeyi eleştirdi.

Mütalaada hükümete karşı halkı isyana teşvik suçlamasıyla cezalandırılmasının talap edildiğini söyleyen Öztürk, "Hangi yazıyla askerleri ve sivilleri isyana teşvik etmişim. Ben mensubu olduğum MHP'nin iktidar olduğu dönemde de en ağır eleştirilerimi yaptım" diyerek 2002'den beri de AK Parti'yi eleştirdiğini bunun da suç olmadığını söyledi.

Dava sanıklarından Mustafa Balbay ve Adil Serdar Saçan'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıklarla arasında örgütsel irtibat olduğu iddiasını reddeden Öztürk, "Ben devletime bağlı biriyim. Çocuğuma oyuncak silah almayacak kadar sağduyulu bir insanım." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bugünkü Ergenekon davasının duruymasında tutuksuz sanıklardan Ersin Gönenci, Oğuzhan Sağıroğlu, Bekir Öztürk, Hüdayi Ünlüer ve Hüseyin Görüm'ün savunmalarını yapmalarının ardından başka savunma yapacak sanık kalmayınca saat 17.00'de duruşma yarına ertelendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: