Ergenekon sanığının nişanlısına sürpriz avukat

TBMM Susurluk Komisyonu eski Başkanı AKP'li Mehmet Elkatmış, son yılların en ilginç davasını aldı. Ergenekon davası sanıklarından Behiç Gürcihan'ın nişanlısı Fatma Sibel Yüksek, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'e karşı açtığı davada avukat olarak Mehmet Elkatmış'ı görevlendirdi. Davanın konusu ise Fatma Sibel Yüksek'in, Terrier cinsi köpeği ‘'Patik'' dahil, özel telefon görüşmelerinin dinlenmesi…

Ergenekon iddianamesinin eklerinde, soruşturma kapsamında tutuklanan ve yargılanmasına başlanan Behiç Gürcihan ile gazeteci nişanlısı Fatma Sibel Yüksek'in köpeği 'Patik' hakkındaki telefon konuşmaları bulunuyor. 7-8 Mart 2008 tarihlerinde kaydedilen görüşmede, Gürcihan ile nişanlısı Yüksek'in konuşmalarında ‘'Patik'' Adlı Terrier cinsi köpeğin, her sabah 07.00'de gezdirildiği, çiş ve kakasını yaptırdığı konu ediliyor. Gürcihan nişanlısının köpeğine ‘'Patik Hanım'' diyor.

Reklam
Reklam

Konuşmanın 'Patik' ile ilgili kısmını dinlemekten sıkıldığı anlaşılan polis memuru, bundan sonrasını ‘'Görüşmede F. Sibel Yüksek'in köpeği 'Patik'in bir derdi olduğundan, ona yüz vermediğinden, sevmek istediğinde köpeğin ters ters baktığından, bir tuhaf olduğundan, annesinin durumundan, bu sıralar hasta olduğundan, kuaföre gittiğinden, ayrıca makyaj malzemeleri sattığından bahsetmektedir'' biçiminde not etti.

ELKATMIŞ DAVA AÇTI

Bu ve benzeri özel telefon görüşmelerinin kayda alınıp Ergenekon davasında deşifre edilerek, özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiğini belirten Yüksek, savcı Öz hakkında 30 bin TL'lik tazminat davası açtı. Davada Fatma Sibel Yüksek'i TBMM Susurluk Komisyonu eski Başkanı Mehmet Elkatmış savundu ve Yüksek'in Ergenekon davasının sanığı veya tanığı olmamasına karşın, telefonlarının dinlendiğini, özel görüşmeleri ve kimlik bilgilerinin internet ortamında deşifre edildiğini belirtti. Dinlemede elde edilen bilgilerin davayla ilişkilendirilmediği ve imha edilmediğini de belirten Elkatmış, soruşturmayı yürüten savcıların tazminata mahkum edilmesini istedi.

Reklam
Reklam

GÖREVSİZLİK KARARI

Dava savcılarla ilgili olduğu için Asliye Hukuk Mahkemesi yerine Yargıtay 4. Hukuk Dairesine açıldı. Ancak 4. Daire, davanın görev yönünden reddine karar verdi. Daire, Zekeriya Öz ve diğer Ergenekon savcılarının birinci sınıfa yükselmemiş olduğunu dikkate alarak, bu davanın Asliye hukuk mahkemelerine görülmesini benimsedi.