Ergenekon Sanıklarının Avukatları, Mahkeme Heyetini Şikayet Etti

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanı İbrahim Okur ile görüşen Ergenekon sanıklarının...

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanı İbrahim Okur ile görüşen Ergenekon sanıklarının avukatları mahkeme heyetini şikayet etti.

Ankara’da gerçekleşen görüşmeye eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer, Tuncay Özkan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Mehmet Haberal’ın avukatı Dilek Helvacı ile avukat Ahmet Cortoğlu katıldı.

Ergenekon davasında yaşadıkları sıkıntıları anlatan avukatlar, Okur’a Ergenekon davasına bakan heyeti şikayet etti. Avukatların iddia ettiği ve Okur’a ilettiği şikayetler şöyle: “Tanık ve gizli tanık beyanlarına karşı 15 dakikalık konuşma süresi verildi. Tanık dinletme talepleri kabul edilmedi. Duruşma salonunda müvekkil ile görüşme yasaklandı. Duruşma salonunda tavana asılan mikrofon ile avukatların konuşmaları kayıt altına alındı. Deliller eksik toplandı. Avukatlardan bazı evraklar gizlendi.”

Reklam
Reklam

Avukatları dinleyen Okur’un, “Şikayetlerinizi değerlendireceğim. Bu tür şikayetler başka davalarda da zaman zaman bize iletiliyor. Şikayetlerinizi HSYK Başkan Vekili Ahmet Hamsici’ye de ileteceğim.” dediği öğrenildi.

Yaklaşık bir saat Okur ile görüşen avukatlar daha sonra 3. Daire üyesi Ahmet Karayiğit ile de görüştü. Avukatlar görüşmelerin sonunda, Ergenekon hakimleri hakkında daha önce HSYK’ya gönderdikleri şikayet dilekçelerini bu kez elden verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: