Ergenekon'da 5 tahliye

İkinci Ergenekon davasının yapılan 20. duruşmasında 3'ü asker 2'i polis 5 kişi tahliye edildi. Duruşma 14 Aralık'a ertelendi.

İkinci Ergenekon davasının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 20. duruşması sonunda Mahkeme Heyeti tarafından alınan kararlar verilen aranın ardından açıklandı.

Buna göre heyet, dosya kapsamı ve suç niteliğinin değişme olasılığını dikkate alarak, tutuklu sanıklardan Teğmen Onur Özdemir, Jandarma Astsubaylar İlhan Bulayır ve Murat Eke, polis memurları Kemalettin Balcı ile Bülent Güngördü'nün tahliyelerine karar verdi.

Ayrıca Mahkeme Heyeti tutuklu sanıklardan Özel Hareket Dairesi Eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in avukatının talebi doğrultusunda Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek mevcut hastalığının (Demans) suç tarihinde ve halen TCK 32. madde kapsamında cezai ehliyetini etkileyip etkilemediği hususunda ön rapor aldırılmasına karar verdi.

Reklam
Reklam

Heyet, Sanık Levent Göktaş'a ait olduğu iddia edilen 51 nolu DVD ile ilgili parmak izi raporunda CD ve DVD'ler üzerinde parmak izi incelemesi yapılmasının CD ve DVD'lere zarar vereceği belirtildiğinden ve CD ve DVD'lerin delil niteliği kaybolmaması gerekçesiyle parmak izi incelemesi yapılması yönündeki ara kararlardan vazgeçti. Mahkeme heyeti, duruşmayı 14 Aralık Pazartesi günü saat 09.30'a erteledi.