Ergenekon'da, Atasagun Ve Tayyar Dinlenmeyecek

Ergenekon davasında, daha önce dinlenmesine karar verilen Şenkal Atasagun ve Şamil Tayyar gibi tanıkların dinlenmesinden...

Ergenekon davasında, daha önce dinlenmesine karar verilen Şenkal Atasagun ve Şamil Tayyar gibi tanıkların dinlenmesinden vazgeçildiği açıklandı. Ayrıca, tutuklu sanıklar için yapılan tutukluluk incelemesinden tahliye kararı çıkmadı. Tüm tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 274'üncü duruşmasında Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Öseze, alınan ara kararı açıkladı. Ara kararın sonunda, tutuklu sanıkların aylık tutukluluk incelemesine ilişkin değerlendirme yapıldı. 67 tutuklu sanık hakkında kuvvetli suç şüphesinin devam ettiği, adli koruma tedbirlerinin yetersiz kalacağı gibi gerekçelerle tutukluluk hallerinin devamına ve tahliye taleplerinin reddine karar verildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Mahkeme, daha önce dinlenmesine karar verilen Şenkal Atasagun ve Şamil Tayyar gibi tanıkların dinlenmesinden vazgeçildiğini belirtti. Bu tanıkların daha önceki beyanlarının yeterli olduğu kaydedildi.

'TANIK TALEPLERİ, DURUŞMAYI UZATMA AMAÇLI VE GAYRİ CİDDİ BULUNDU'

Dinlenen 151 tanık dışındaki tanıkların dinlenmesinin, gerek dinlenilmesi istenen bir kısım kişiler ve dinlenecekleri konular bakımından, kısmen gayri ciddi olmaları, kısmen davayı uzatmak için ileri sürüldüklerine kanaat getirildiği ifadesine yer verildi. Alınan tanık beyanlarının niteliği ve niceliği itibarıyla maddi gerçeği ortaya çıkarmaya yeterli olduğundan, dinlenilmelerinin davaya ek katkı sağlamayacağı, bunun davanın yıllarca uzamasına sebep olacağı, adil yargılama ilkesinin bir unsuru olan 'Davanın makul sürede bitirilmesi'ni açık bir şekilde önleyeceğinin anlaşıldığı belirtilen ara kararda, dinlenen tanıklarla yetinilmesine, başkaca tanık dinlenmesine yer olmadığına karar verildi. Sanıklar ve avukatları tarafından tanık dinletmelerine ilişkin taleplerinin ise reddine karar verildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

ÜMİT KOCASAKAL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Sanıklar ile avukatları tarafından tanık dinletmeye yönelik taleplerin, istatistiki olarak değerlendirildiği ara kararda, 13 Aralık 2012 tarihli duruşmaya gözlemci olarak katılan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal hakkında da suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. Kocasakal’ın, salon kayıt görevlisine hitaben kayıt cihazlarının olduğu kürsüye dönerek “Kayıt alıyor diye söylüyorum. Görevleri arasında burada konuşulanları oraya ispiyonlamak yok. Biz onlarla daha sonra görüşeceğiz, hesaplaşacağız.” şeklindeki beyanları ise suç duyurusuna gerekçe olarak gösterildi.

KÜLTÜR BAKANLIĞI DA DAVAYA MÜDAHİL OLDU

Dava sanıklarından Ertaç Giray ve Hayrettin Ertekin’e ait adreslerde yapılan aramalarda ‘Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma kapsamında tasnif ve tescile tabi müzelik değerde eşya bulunduğunun tespit edildiği’ belirtilen ara kararda, Danıştay'ı temsilen davada müdahil olarak bulunan avukat Perihan Özcan'ın, Kültür Bakanlığı İstanbul Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü adına da müdahil olarak davaya dahil edilmesine karar verildi.

Reklam
Reklam

Mahkemeye ulaşan son belge ve delilleri incelemeleri için sanıklar ile avukatlarına süre verilmesine, harddiskler üzerinde naip hakim incelemesinin tamamlanmasının beklenmesine karar verilen duruşma, 18 Şubat 2013 tarihine ertelendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: